ÄKS

Hankaussähköä, kipinöitä munissa sekä tunnelman pullistamat pinkopahviseinät – Leevi & The Leavings -ilta oli menestys

15.12.2018 12:17 (muokattu 15.12.2018 12:18)
J. Vehkala & Ystävät sekä kolme loppuunmyyytyä Leevi & The Leavings konserttia saa siirapin valumaan.
Taasen koitti se aika vuodesta, jolloin Wille Olohuone ja Keittiön pinkopahvit pullistelivat huikean hyvästä tunnelmasta. Viime joulun alla kuultu Juice -konsertti sai jatkoa Leevi & The Leavings -konsertilla, joka kantoi nimeä Ihanasti sanottu. 

 

Kolme loppuunmyytyä konserttia pisti soittajat nöyrälle ja kiitolliselle mielelle, tämä oli unelmien täyttymys. Gösta Sundqvistin loputtoman pitkästä hittikimarasta oli poimittu illan keikalle ne hoilatuimmat, mutta oli mukana myös pari yllätystäkin, joten yleisö sai kokea tähtitarhojen ja aistiharhojen lisäksi hankaussähköä ja kuulemani mukaan myös kipinöitä munissa. Göstan neuroottisen mielen ja korvien välissä syntyneiden biisien myötä oli koko ilta pelkkää ilotulitusta. Mielenvikaisia ja likaisia lauluja, ja niitä herkkiä, pienen päähän potkitun ihmisen kertomuksia oli haikean onnellista kuunnella. Juuri niitä, joihin on laulettu suomalaisen sielunmaiseman ydin. Juuri niitä lauluja, joiden mukana olet itse kasvanut. Juuri niitä, joihin sisältyy muistoja, joita ei muistanut olevankaan. 

Ystävyys yhdistää, eikä läheisyys tuntunut tekevän yhtään kipeää, kun J. Vehkala & Ystävät aloittivat parituntisen konsertin kappaleella: Nainen toiselta planeetalta. 

Siinä vaiheessa tiesi, että illasta tulee pelkkää helmee. 

Bändi on pesunkestävä niin soitoltaan, saundiltaan, ja sen ihanalta kuulostavan stemmalaulun suhteen. Tiina Oksasen upea eläytyminen biiseihin, ja huikea ääni päästettiin illan aikana oikein kunnolla irti. Jukka Vehkala oli illan johtotähti: laululla, haitarilla, kellopelillä, kitaralla, lehmänkellolla, valoefekteillä ja suun soitolla. Yhtäkkiä ymmärsi, kuinka monipuolinen ja hyvä laulaja hän onkaan. Huumorin, hulivilihumpan ja ränttätäntän alle on peittynyt miehen se todellinen ääni: se on kuulas, eteerinen ja melodinen. Tämän huomion allekirjoitti Jukan hyvin tunteva kokonainen pöytäseurue. Haara-asentoa ei tarvittu, ääni riitti. 

Konsertin jälkeen tajusi, kuinka tärkeää oli lähteminen. Elämä on elämää varten annettu, ja se on ihanasti sanottu. Muistakaa rakastaa toisianne – myös se on ihanasti sanottu. En kehu enempää, ettei mene siirapiksi ja hunajaksi. Kiitos koko bändille, kiitos myös Elisendasta, Janista, Mäyrästä ja Amaliasta. 

Bändi täyttää Willen vielä tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina. Molemmat konsertit ovat loppuunmyytyjä. 12. tammikuuta J. Vehkala & Ystävät suuntaavat Saarijärvelle Liikelataamoon.  

J.Vehkala: laulu, kitara, haitari ja kellopeli

Sidi Selin: basso

Janne Liekkinen: kitara ja laulu

Jaska Liimatainen: mandoliini, koskettimet, kitara ja laulu

Tiina Oksanen: laulu

Konsta Vehkala: rummut

Tupa oli tupaten täynnä perjantaina, niin on myös lauantaina ja sunnuntainakin.

Marjo Steffansson

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy