ÄKS

Harvalla on oma hymni, mutta Sarjakuvaseuralla on – kuuntele, miten uljaasti se soi!

19.11.2017 18:41

Tiettyä tarkoitusta varten sävelletyt hymnit ovat nykykulttuurissa varsin harvinainen ilmiö. Uusia hymnejä kuitenkin syntyy silloin tällöin.

Äänekoskelaisittain ilahduttavaa onkin se, että vuonna 1981 perustettu Äänekosken Sarjakuvaseura (ÄSS) kuuluu nyt siihen harvalukuiseen yhdistysten joukkoon, jolla on oma hymni.

Ytimekkäästi ÄSS-hymniksi nimetty musiikkiesitys on tilaustyö. Sarjakuvaseura valitsi hymnin laatijaksi hyvin tuntemansa seuran jäsenen, helsinkiläisen kulttuurin monitoimimiehen Valto Kuusisen.

– Sarjis-jätkät on mulle tuttuja jo 80-luvulta alkaen, kun niitä alko muuttaa tänne. Tuli Harakkaa, Piilosia, Salmijärviä, Vuorisia, Havuja jii-än-ee, Kuusinen muistelee.

– Oon vähän niinku hängöraund-jäsen. Ei musta oo kymmenotteluun tai Jukolan viestiin. Dartsia oon joskus yrittäny. Mutta diggaan tosta sporttimeiningistä, mikä jätkillä on.

Alkuvuosinaan Sarjakuvaseura julkaisi Nyt Syömään -lehteä. Sittemmin seura on keskittynyt pääasiassa urheiluun. Myöhemmin ÄSS on liittynyt Työväen Urheiluliittoon ja kuuluu sen Helsingin piiriin.

– Tää tullilaisuus on mulle iso juttu. Oon ite aika helvetin vasemmistolainen äijä. Mutta oon mä vähän pehmenny, ainakin jostain kohtaa, Kuusinen kuvailee maailmankatsomustaan.

– Oli tosi innostavaa lähteä tekeen Sarjis-jätkille omaa hymniä. Mä luulen, että mä oon tavoittanu aika paljon siitä hengestä, millä jätkät tekee tota hommaa. Siinä on jotain niin ylevää.

Kuusinen teki hymnin tueksi myös videon. Taideteos on julkaistu YouTube-videopalvelussa.

 

Katso video tästä

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy