ÄKS

Haussa Vuoden suolahtelainen ja hänelle kuvaava titteli

17.05.2020 15:04 (muokattu 17.05.2020 15:05)
Kuva Ramin Kortit
Kuka on tehnyt kotikylänsä eteen hyviä tekoja? Kuka puhuu kotiseudustaan kauniisti ja kunniottavasti?

Nuoruuden Suolahti Facebook -ryhmän perustaja ja Suolahden kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Waris pohti vuoden suolahtelaisen valintaa. Aiemmin, 1980-luvulla, Suolahdessa valittiin Vuoden Viljo, mutta se perinne on ollut jo pitkään pois kuvioista. 

Nuoruuden Suolahti -ryhmässä pohdittiin ensitöikseen Vuoden suolahtelaiselle nimeä. ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffanssonin ehdottama Vuoden Uurastaja on saanut osakseen kannatusta. 

– Vuoden Uurastaja ei ole sidoksissa sukupuoleen, on kuvaava sana henkilölle tai taholle, joka on tehnyt kotikylänsä eteen hyvää ja positiivista työtä tai tekoja. Uurastaja osuu tähän hetkeen hyvin, sillä juuri tänä vuonna tulee Suolahden tehtaiden perustamisesta kuluneeksi 100 vuotta. Moni suolahtelainen muistaa Saunanlahdessa kotiapaikkaansa pitäneen  S/S Uurastaja höyrylaivan, joka tunnettiin Keiteleellä vahvana tukkinippujen vetojuhtana Viimeisen työajonsa Uurastaja teki vuonna 1960, juhlavuosi senkin puoleen, nimeä ehdottanut Steffansson kertoo. 

24. toukokuuta saakka on mahdollisuus ehdottaa titteliä sekä henkilöä, joka saa tittelin kantaakseen. Ehdotuksia vastaanottaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen

– Nimiä on tullut jokunen. Titteliehdotuksista voin kertoa, että Uurastajan lisäksi kannatusta on saanut Vuoden Asemapäällikkö, Poikolainen kertoo. 

Vuoden suolahtelainen tittelöidään tulevan suven aikana. Tittelin sekä henkilön valitsee  kyläyhdistyksen nimeämä raati, johon kuuluvat: Terho Poikolainen, Risto Korhonen, Markku Saarinen, Leena Mäkinen ja Marjo Steffansson. 

Ehdotukset 24.5. mennessä osoitteeseen kuvapalvelu.poikolainen@gmail.com

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy