Heikki Vuorinen leiskautti 736 Hippoksella

05.02.2024 14:10
Heikki Vuorinen hyppäsi ennätyksensä uusiksi. Kuva: Esa Happonen.

ÄU:n kärkiurheilijat esiintyivät vahvasti lauantaina Jyväskylässä kisatuissa Hipposhallit 2 yleisurheilukisoissa.

Miesten pituudessa Heikki Vuorinen otti voiton ja nipun kovia päänahkoja hyppäämällä komean ennätyksensä 736. Edelliseen viikon vanhaan ennätykseen tuli kertaheitolla 24 senttiä lisää. Tulos on kuluvan hallikauden kakkostulos Kasperi Vehmaan 750 jälkeen ja ÄU:n kaikkien aikojen kovin hallissa hypätty pituustulos.

Miesten korkeudessa Arttu Mattila sijoittui toiseksi hallikauden tähän asti parhaalla tuloksellaan 210. Kisan voittoon hyppäsi tuttu kilpakumppani Daniel Kosonen ylitettyään 215.

T16 sarjassa Selma Pollari hurjasteli pika- aitojen ykköseksi ajalla 8,58. Alkuerässä matka taittui ennätysaikaan 8,55, joka on ikäluokan kärkiaika Suomessa. Selma voitti myös pituuden tuloksella 555. Tulos on niin ikään hallikauden tilastokärki T16 sarjassa.

T15 kolmiloikassa Peppi Soiluaho loikki voittoon ikäluokan kärkituloksella 10,67. Leipälajissaan pika- aidoissa Peppi oli epäonninen ja joutui keskeyttämään juoksunsa.

Nuoremmissa ikäluokissa ÄU:n juniorit tekivät tukun uusia ennätyksiään ja saavuttivat useita mitalisijoja.

Hallikausi jatkuu ÄU:n urheilijoiden osalta ensi viikonloppuna Kuortaneella avoimissa Pohjanmaan hallikisoissa. Yleisen sarjan SM- hallit siintävät kahden viikon päässä Tampereella ja nuorten SM- hallit viikkoa myöhemmin Vaasan Mustasaaressa.

1. Bullriver sanoo:

Pitkästä aikaa pituushyppyhuippu ÄU:n riveissä. Edellinen oli Kuulasmaan Heikki 1960-luvulla!