Tässä oiva esimerkki yhteistyöstä. Tässä myös esimerkki, kuinka yritys voi keksiä uutta koronakurimuksen keskelle.
Kaksi äänekoskelaista yritystä ravintola Wille – Olohuone ja Keittiö sekä koti- ja tukipalveluita tarjoava Helssa alkavat tuottaa ruokapalvelua äänekoskelaisiin koteihin. Helssa sai idean kuljettaa kotipalveluasiakkailleen ruokaa poikkeustilanteessa ja he ottivat yhteyttä Willeen.
Ensimmäisen kerran yritykset tuottavat ruuan vapuksi. Willen wappuevään voivat tilata muutkin kuin Helssan asiakkaat.
– Asiakkaamme ovat pyytäneet noutoruokaa ja olemme saaneet heiltä kannustavia yhteydenottoja, joten ajattelimme nyt aloittaa vappuna, koska perinteinen vappubrunssimme on ollut suosittu. Täysin samaa kokemusta emme tietenkään voi näinä korona-aikoina tarjota kuin mitä Willessä paikan päällä on, sanoo Willen yrittäjä Päivi Peltola.
Willen wappueväs on valmista kotiruokaa, joka pitää vain lämmittää kotona. Ateria koostuu bataatti-kookoskeitosta, lasagnesta, perunasalaatista ja foccacciasta. Jälkiruuaksi on simaa ja munkkia. Aterian voi tilata kahdelle tai neljälle.
Seuraavaksi Päivi Peltola on suunnitellut noutoateriaksi äitienpäivälounaan.
– Haluamme tukea asiakkaidemme arkea, auttaa ruuanlaittosirkuksessa ja turvata terveellisen ravinnon, sanoo Helssan yrittäjä Salla Gummerus. Lisäksi on valtava ilo tehdä paikallisten yritysten kesken yhteistyötä sekä piristää ihmisten elämää.