ÄKS

Hiekkateiden hurmaa -hankkeessa kehitetään Keski-Suomen pyörämatkailua

03.01.2023 11:37
Skandinavien, Finnland, Lakeland, bei Keuruu, die Gravelbike-Fuehrerin Sari Puumala und Patricia Wohlgemuth, 11.7.2022 Skandinavia, Finland, Lakeland, near Keuruu, gravelbike - guide Sari Puumala with Patricia Wohlgemuth
Visit Jyväskylä Regionin hankkeessa kartoitetaan, missä Keski-Suomen harvaan asutulla maaseudulla voisi kulkea maakunnan luontoa ja matkailupalveluita hyvin esitteleviä hiekkatiereittejä. Hanketta rahoittaa Lapin ELY-keskus.
Gravel- eli hiekkatiepyöräily on nostanut viime vuosina suosiotaan. Keski-Suomen vesistöt, kansallispuistot sekä maaseutumatkailukohteet ja niiden välillä risteilevät hiekkatiet tarjoavat oivallisen mahdollisuuden pyörämatkailulle. Tästä kertoo sekin, että Gravel-pyöräilyn ensimmäiset Pohjoismaiden ja Suomen mestaruuskisat tullaan järjestämään ensi kesänä Jyväskylässä.

– Gravel-pyöräilijät ovat usein seikkailunhaluisia luonnossa liikkujia. He arvostavat paikallisia ruokaelämyksiä ja majoitusta luonnon keskellä. Gravel-pyöräilyyn liitetään vapaus ja rentous, toteaa hankkeen projektipäällikkö Janne Paananen.

Hiekkateiden hurmaa -hankkeessa tuetaan harvaan asutulla maaseudulla toimivia pyörämatkailusta kiinnostuneita yrityksiä. Heille järjestettävissä työpajoissa pohditaan muun muassa pyörämatkailijan tarpeita ja minkälainen on pyöräilijäystävällinen yritys.

Hankkeen tavoitteena on myös kartoittaa ja luoda Keski-Suomea hyvin esitteleviä reittejä. Reittien suhteen voidaan hyödyntää jo olemassa olevia sekä suunnitella kokonaan uusia. Hankkeen toiminta-alueeseen kuuluu pohjoinen Keski-Suomi, Joutsa, Luhanka, Multia sekä osittain Jämsä, Äänekoski, Hankasalmi, Konnevesi, Keuruu, Petäjävesi ja Uurainen. Lisäksi muutaman muun kunnan alueella on yksittäisiä matkailualan yrityksiä, jotka saattavat olla hankkeessa mukana.

HiHu – Hiekkateiden hurmaa pyöräillen tuhansien järvien maakunnassa -hanke (1.12.2022-30.9.2023).

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 122 000 euroa, josta Lapin ELY-keskuksen rahoitusosuus on 90 %. Tuki on myönnetty Lapin ELY-keskuksen harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämiseen varatusta määrärahasta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy