ÄKS

HS: Äänekosken Rauhanyhdistykseen kuuluva lestadiolaisten kakkosmies hyllytettiin

06.01.2014 20:09 (muokattu 06.01.2014 21:30)
Kirjeen sisältö ja sen sanoma oli sen sorttinen, että lestadiolaisten kakkosmies saanee jättää tehtävänsä.

Pääsihteeri Tuomas Hänninen joutui Helsingin Sanomien tietojen mukaan jättämään tehtävänsä vanhoillislestadiolaisen liikkeen ylimmässä johdossa menetettyään edellytykset jatkaa tehtävässään.  Hänninen kuuluu Äänekosken rauhanyhdistykseen jonka puheenjohtajana toimii Hirvasen koulun johtaja Pekka Uljas.

Helsingin Sanomat kysyi: Voiko Hänninen jatkaa puhujana, Pekka Uljas?
– En näe mitään tarvetta keskustella hänen kanssaan aiheesta enkä odota, että SRK:lta tulisi sellaisia tietoja, joiden takia keskustelu pitäisi käydä, Uljas vastasi HS:lle.

Hänninen ehti työskennellä vanhoillislestadiolaisten keskeisen toimielimen, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteerinä kolme vuotta. Nyt Hänninen on sairauslomalla jonka perusteeksi on ilmoitettu työuupumus.

HS:n tietojen mukaan pääsihteerin lähtölaskenta alkoi kirjeestä, jonka eräs nainen lähetti syksyllä yhdelle tai useammalle SRK:n johtokunnan jäsenelle. Kirjeessä esitettiin raskauttavia tietoja Hännisestä. Johtokunta on HS:n tietojen mukaan käsitellyt kokouksessaan 14. joulukuuta naisen kirjettä sekä lausuntoja, joita Hänninen on antanut lasten hyväksikäytöstä.

Helsingin Sanomien artikkeli kokonaisuudessaan tässä.

Vastaa

 1. alakoululaisen äiti sanoo:

  Kun tuon Hesarin jutun lukee, oksettaa. Hirvasen rehtori, alakoulun rehtori, ei näe syytä kommentoida Hännisen toimia.

  1. Pekune sanoo:

   Luulen, että lestadiolaisuus on nyt jos koskaan suuressa hajaannustilassa. Luulen myös, että liikkeestä alkaa joukkopako niin, ettei 25:n vuoden kuluttua ole montaakaan jäljellä. Lestadiolaisuus on jo 115 sitten pirstaloitunut ja senkin jälkeen on ollut monta hajaannusta. Esikoislestiolaisten ja rauhansanalaisten määrät ovat jo pitkään olleet laskussa.

 2. Pekune sanoo:

  HS tekee hyviä juttuja. Samoin Äks on hyvä media julkaisemalla asiasta uutisen. Äänekoskellakin vanhoillislestadiolaisia on vielä, mutta onko 15:n vuoden kuluttua montaakaan.

  1. Jori Mäenpää sanoo:

   Mutta mitä mieltä olet vanhollislestadiolaisesta kyläkoulun johtajana, joka palkkaa opettajan työhön epäpäteviä uskovaisia pätevien sijaan? Tällaiset pitäisi mielestäni jonkun panna ruotuun. Rehtoreilla on muutenkin liikaa valtaa valita sukulaisiaan sijaisiksi Suomen koulujärjestelmään, joka tuntuu perustuvan sijaisopettajiin. Korruptiota!

   1. Oireilija sanoo:

    Jos Jori M kysyt minulta, vastustan moista. Julkista sektoria muutoinkin velvoitetaan kilpailuttamaan. Henkilöstöä voidaan kuitenkin aina valita sopivien joukosta, ei pätevien.

   2. vai niin... sanoo:

    Jori, en oikein tiedä uskoako vai ei..

    En ollenkaan väitä että valehtelisit ja hyvähän asioiden, kaikenlaisten on tulla julki.

   3. MaRa sanoo:

    Tuttua tämä uskonveljien palkkaaminen myös muissa ammattipiireissä…

    1. vai niin... sanoo:

     Taitaakin olla sivuseikka tämän päivän ÄKS lehden pariin lauseeseen, alkuperäisestä aiheesta.
     Minua alkoi hirvittää.

    2. kyyti on kylmää sanoo:

     hyvä ÄKS, ette suojele kylän napamiehiä ja naisia. Näin on, piiri pieni pyörii töitä jaettaessa ja virkoja täytettäessä.

  2. ihmettelen sanoo:

   En oikein usko tuohon että liikkeen jäsenmäärä alkaisi vähenemään. Sen uskon että äänekosken väkiluku laskee ja 15 vuoden kuluttua täällä ei ole montakaan jäljellä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy