Risto Pitkäsen ja Antero Siekkisen muisto-ottelussa oli monella katsojalla ja pelaajalla tunteet pinnassa. Urho-legendojen paidat jäädytettiin jäähallin seinälle.
Paidanjäädystysottelun alussa koettiin unohtumattoman komea show, kun Urhon edustusjoukkue saapui kentälle savukoneen pössäytysten ja valomeren saattamana. Kun joukkue asettui viivalle, alkoi odotettu hetki: uuden jäähallin seinälle jäädytettiin kahden Urho-legendan, Risto Pitkäsen ja Antero Siekkisen, pelipaidat.
Kutsuvieraiksi kutsuttiin vuosi sitten elokuussa menehtyneen pelaaja-valmentaja Risto Pitkäsen leski Arja ja poika Jyrki Pitkänen perheineen.
Antero Siekkisen pelipaidan jäädyttämistä tulivat kunnioittamaan, Anteron poika Jarno Siekkinen, Siekkisten pitkäaikaiset ystävät Helena ja Jaakko Hämäläinen sekä Anteron Pirkko-siskon lapset Petri Leppänen ja Pia Leppänen.
– Antsulla ja Ristolla on suuri merkitys itse kiekkoilun alkamiseen Suolahdessa, mutta myös sen jatkumiseen ja kehittymiseen siihen pisteeseen, jossa nyt ollaan. Minun mielestäni vanhoja, pitkän linjan urholaisia ei voi koskaan kiittää liikaa, ja nyt kun nämä ”jäädytetyt” paidat saadaan arvoiselleen paikalle uuden hallin seinälle, voidaan taas seuraaville sukupolville kertoa, mistä kaikki on saanut alkunsa. Antsun ja Riston merkitystä suolahtelaiselle jääkiekkoilulle kun ei voi liikaa korostaa, kirjoitti aiemmin ilmestyneessä ÄKSässä Urhon edustusjoukkueen kapteeni, Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala.
Sami Pekkalan isoäiti Pirkko Leppänen oli Antero Siekkisen isosisko.
Urhon äänelle, pitkän linjan kuuluttaja, Jyri Makkoselle hetki oli erityisen tunteikas. Hän oli mukana ensimmäisessä Urhon paidassa pelanneessa joukkueessa.
– Risto ja Antsu kasasivat joukkueen, josta Antero otti päävastuun vieden sitä joukkuetta ja jääkiekkoa Suoalhdessa eteenpäin ja niin pitkälle kuin näillä leveysasteilla se oli mahdollista.
Makkonen sanoo, että oli Antero Siekkisen ansiota, että Urhoon perustettiin oma jaosto jääkiekolle.
– Kun olosuhteet ja menestys tulivat vastaan, alkoi Antero puuhata määrätietoisella otteella Suolahteen jäähallia, joka valmistuikin vuonna 1993.
Makkonen muisteli Risto Pitkäsen olleen erityisesti joukkuepelaaja, niin kentällä kuin pukukopissa.
– Hän oli kaikki huomioonottava ja jääkiekolle omistautunut pelaaja sekä isä. Hänellä on kaksi kiekkopoikaa, Riku ja Jyrki, joille hän sovitti luistimia jalkaan heti kun kävelemään oppivat, Makkonen sanoi.
Kun seremonia oli ohi, vihellettiin peli käyntiin. Kotijoukkue Urho sai vastaansa SuKiKan.Ottelu on samalla edustusjoukkueen ensimmäinen ottelu, joka pelataan uudessa jäähallissa ilman yleisörajoituksia. Ja kuten saattoi ennustaa, tunnelma oli kattopalkeissa saakka.
Olipa hieno kunnian- ja arvostuksen osoitus Urhon jääkiekon väsymättömille aloittajille ja tekijöille! Hattu päästä, iso rispekti – myös upean tilaisuuden järjestäjille. Kulttuuria!
Kyllä Urho osaa, ammattitaitoa ja empatiaa oli järjestelyissä. Halliyleisö nautti tunnelmasta ja pelistä. SUURET kiitokset❤️