ÄKS

Huima avasi vuoden komeasti – JBA kaatui Jyväskylässä

10.01.2023 21:54
Zach Naylor pelasi loistavan runkosarjan. (arkistokuva)

Miesten koripallon A-divarissa ottelut pyörähtivät jälleen käyntiin joulutauon jälkeen. Huiman osalta kevätkausi lähti käyntiin todellisella herkkupalalla, sillä se matkasi Jyväskylään aina niin rakkaan paikallisvastustaja JBA:n vieraaksi. Vaiherikkaan ottelun päätteeksi Huima pääsi juhlimaan arvokasta vierasvoittoa koriluvuin 86–98 (21–22, 18–14, 24–38, 23–24).

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni hienoisesti JBA:n komennossa. Kotijoukkue puolusti kovaa ja pääsi tekemään helpompia koreja kuin Huima. JBA onnistui paimentamaan Deontaye Buskeytä erinomaisesti ja sai miehen sortumaan vaikeisiin ratkaisuihin ja peräti neljään menetykseen.

Puoliajalla jotain tapahtui. Kentälle asteli aivan eri Buskey. Vikkelä takamies otti ohjat omiin käsiinsä ja paukutti kolmannella jaksolla viisi kolmosta pohjaan tehden yhteensä 17 pistettä. Samalla Huima karkasi 11 pisteen johtoon, josta se ei enää kotijoukkueen kovasta yrityksestä huolimatta luopunut.

– Buskey osoitti ammattipelaajan asennetta ja otti meidät reppuselkäänsä, Huiman päävalmentaja  Tommi Koskinen kehui suojattiaan. Koskinen oli myös tyytyväinen joulutauon kolmen viikon treenijaksoon.

– Ehdittiin mukavasti treenata myös taktisia asioita, mutta pääasiassa treenattiin kovaa, jotta pystytään vastaamaan nimenomaan JBA:n tempoon. Tänään pelaajatkin varmasti ymmärsi treenaamisen merkityksen, Koskinen kertoi.

Ottelussa olikin todella kova vauhti ja puolustus oli fyysistä, mutta tuomareiden pilli ei soinut herkästi. Tämä lopulta turhautti Zach Naylorin (24/22) reilu viisi minuuttia ennen loppua. Loisto-ottelun pelannut Naylor sai teknisen virheen, joka oli hänen viides. Edes tämä ei horjuttanut henkisen niskalenkin ottanutta Huimaa.

Buskey kirjautti ottelussa lopulta 38 pistettä upottaen peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Lisäksi mies napsi seitsemän levypalloa ja tarjoili viisi koriin johtanutta syöttöä. Loisto-ottelun pelanneiden jenkkien lisäksi Gleb Sokolov (10/3), Veeti Jämsen (9/2) ja Samatar Abokar (8/4) olivat hyvässä vireessä.

Huima on pelannut nyt runkosarjasta tasan puolet eli 11 ottelua. Saldo on erinomainen seitsemän voittoa ja neljä tappiota, varsinkin kun kauden kolme ensimmäistä peliä päättyi tappioon.

Huiman kausi jatkuu viikon päästä tiistaina, kun jälleen on luvassa paikallispeliherkkua JBA:n saapuessa vuorostaan Äänekoskelle. Saako JBA revanssin? Se selviää Pankkarilla 17. tammikuuta kello 18.30 alkaen.