ÄKS

Huima hakee vuoden 2022 SM-hiihtoja – Urheilugaalassa tyhjennettiin pajatso

01.02.2020 13:31 (muokattu 01.02.2020 13:32)
Maakunnallista urheilutekopalkintoa vastaaottivat Huiman puheenjohtaja Markku Auvinen (vas), Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Tarvainen sekä Eero Hakonen. Kuva: Ella Tuovinen.
Äänekosken Huima hakee vuoden 2022 SM-hiihtoja järjestettäväksi Liikuntapuistoon. Huiman järjestämät SM-hiihdot huomioitiin Keski-Suomen Urheilugaalassa monelta eri taholta. 

 

Keski-Suomen Liikunta ry valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja Keski-Suomen Urheilugaalassa, jossa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä keskisuomalainen urheilu- ja liikuntakulttuuri pitää sisällään. Eilen Paviljongissa järjestyssä gaalassa pajatson tyhjensi Äänekosken Huima upeasti järjestetyistä SM-hiihdoista.

Huiman hiihtojaosto kävi pokkaamassa Maakunnallinen urheiluteko -palkinnon. Perusteluiksi tuomaristo kirjasi: Tapahtuma keräsi loistavan katsojamäärän sekä paikan päällä että television ääreen, ja toi Äänekosken Huimalle sekä Äänekosken kaupungille hienosti valtakunnallista näkyvyyttä. Myös kilpailujärjestelyt saivat erinomaista palautetta usealta taholta. Huima teki myös upean liikuntateon lahjoittamalla 40 000 euroa tapahtuman tuloksesta kaupungin lumetusjärjestelmään.

Äänekosken SM-hiihdot palkittiin myös lajiliiton jakamalla Urheiluteko -palkinnolla. Valinnan teki Keski-Suomen Hiihto perusteluin:  Hyvin järjestetyt kisat aurinkoisessa säässä, jossa oli iloinen ja välitön tunnelma. Järjestelyt sujuivat eleettömästi hyvällä rutiinilla ilman ulospäin näkyvää meuhkaamista.

Huiman hiihdot huomioitiin myös TUL:n taholta. TUL:n Keski-Suomen piirin perustelut: SM-hiihtojen järjestelyistä vastasi Äänekosken Huima yhdessä Äänekosken kaupungin kanssa. Tapahtuma keräsi yhteensä yli 10 000 katselijaa ja tapahtuma televisioitiin YLE:n toimesta. Tapahtuman toteutuksessa oli mukana yli 300 vapaaehtoista henkilöä kilpailupäivien aikana. Kilpailujärjestelyt saivat myös erinomaista palautetta myös Suomen Hiihtoliitolta.

Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Tarvainen kertoo olevansa iloisen yllättynyt hiihtojen saamasta huomiosta. 

– Juhla oli upea, ja oli hienoa käydä hakemassa palkinnot Äänekoskelle. Illasta jäi hyvä fiilis, Tarvainen sanoo. 

Hän kertoi, kuinka urheilugaala osoittaa sen, miten valtavan hyviä urheilijoita Keski-Suomesta tulee. 

– Juhlassa näki, miten isolla kirjolla täällä tehdään urheilun eteen, Tarvainen sanoo. 

Tarvainen kertoo, kuinka Huiman toimintasuunnitelmaan on kirjattu vuoden 2022 SM-hiihtojen hakeminen Äänekoskelle. 

– Isännyydestä on jo kokemusta, ja nyt meillä on jo paljon tehtynä. Kun vielä viimeinkin saimme lumetusjäjestelmän hankittua Liikuntapuistoon, se antaa paljon hyvää ei vain kilpahiihtäjille, vaan myös koululuisille. Vähälumisen talven vuoksi hiihtämään kun ei olla päästy, Tarvainen sanoo. 

Vastaa

 1. Petteri Nieminen sanoo:

  Kyllä tulee kalliiksi Äänekoskelaisille veronmaksajille tämä kolmikko joka salama valojen räiskyessä kumartaa ja pokkaa.

  1. Petteri Nieminen sanoo:

   On melkoista hurskastelua sotkea koululaiset lumetusjärjestelmän hankintaan vedoten kun ainoastaan yhden puolueen ja yhden urheiluseuran edustajat haluavat lumetusjärjestelmän liikunta puistoon.Mitähän mieltä liikuntapuiston lumetusjärjestelmän varrella asuvat veronmaksajat ovat kun lumitykit ulisee takapihalla.En ymmärrä Sm hiihtojen järjestämistä kuntalaisten verorahoilla kun ne tuottavat tappiota.Keuruu luopui niiden järjestämisestä kun huomasivat ei kannata.Terveisin PPP.

 2. Jarno Pakatin sanoo:

  Maksaako Huima SM kisoista aiheutuvat kulut itse vai kaatuuko lasku veronmaksajille ?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy