ÄKS

Huima taisteli pisteen voiton Lappeenrannan Namikasta

24.11.2019 21:04 (muokattu 24.11.2019 21:05)
Markus Santa nousi Huiman sankariksi repimällä ensin tärkeän levypallon ja upottamalla sen jälkeen voittopisteet vapaaheittoviivalta. (arkistokuva)

Sunnuntaina Pankkarilla nähtiin huikea trilleri, kun Huima taisteli miesten B-divisioonan sarjapisteistä Lappeenrannan NMKY:n kanssa. Jännittävien vaiheiden jälkeen äänekoskelaiset nousivat voittoon ainoastaan sekunti ennen loppua, kun Markus Santa (4/3) upotti molemmat vapaaheittonsa.  Voitto kirjattiin Huimalle lopulta lukemin 93–92 (24–24, 13–20, 26–26, 30–22). 

– Onneksi meidän voitontahto on tällä hetkellä niin kova, että me väkisin haettiin tuo viimeinen levypallo, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen sanoi viitaten joukkueensa viimeiseen hyökkäykseen, jossa pallo pomppi pelaajien käsissä Veeti Jämsenin (15/2) ohiheiton jälkeen.  

Lopulta pallon nappasi Santa, joka lähti väkisin nostamaan palloa koriin ja lappeenrantalaiset joutuivat rikkomaan.   

–  Onneksi siinä tilanteessa oli heittämässä ehkä se meidän kokenein pelaaja, niin ei käsi tärissyt kovassa paikassa, Koskinen naureskeli.  

Huima pääsi siis juhlimaan kauden toista kotivoittoaan ja jännitystä tarjottiin viime hetkien myötä yleisölle koko rahalla. Kokonaisuutena ottelu oli kotijoukkueelle kuitenkin todella vaikea.  

Äänekoskelaisilla oli suuria vaikeuksia puolustuspäässä. Joukkue oli jälleen kotiottelussa jollain tapaa unessa, vastustajan pelaajia jäi tuon tuosta vapaaksi ja puolustuksesta tuntui puuttuvan viimeinen puristus.  

– En ymmärrä mikä täällä kotikentällä on, kun me aloitetaan aina näin. Oltiin taas todella jähmeitä, eikä ollenkaan niin energisiä kuin normaalisti. Joku pelko tai itseluottamuspula täällä kotona pelatessa on, onko se sitten jotain jännitystä. Vieraissa me aloitetaan paljon paremmin, Koskinen ihmetteli. 

Otteluun oman lisämausteensa toi myös se, että Koskinen valmensi  viime kaudella juuri Lappeenrannan Namikaa ja joukkue pelaa edelleen osittain Koskisen opeilla. 

– He käyttivät samaa puolustusmuotoa kuin mitä me käytetään, tuollaista 1-2-2 jarruttavaa paikkaa. Me harjoiteltiin sitä vastaan pelaamista koko viikko, mutta silti homma meni kävelyksi, Koskinen kertoi.  

Ottelu oli vahvasti menossa vierasjoukkueelle, kunnes Huima viimein heräsi päätösneljänneksellä tosissaan taistelemaan. Puolustukseen tuli lisää intensiteettiä ja vastustaja alkoi väsymään.  

Hyökkäyspäässä esiin astui kaksikko Kalle Koivunen (14/6) – Veeti Jämsen. Jämsen teki yhdeksän  pistettä päätösjaksolla, kun taas Koivunen 10. Myös Tiitus Kuukkanen (23/5/5 syöttöä) oli isossa roolissa toisella puoliajalla. Parhaan ottelunsa Huiman paidassa pelannut nuorukainen piti ajoittain Huimaa yksin pelissä mukana kovilla yksilösuorituksillaan.  

Myös nilkkaansa ensimmäisellä puoliajalla satuttanut Trenton Clayton (24/7) otti isännän roolia loppuhetkillä, muun muassa pamauttamalla kauden komeimman torjunnan. Kasperi Häkkinen (10/6) loukkasi niin ikään nilkkansa ja joutui jättämään pelin kesken.   

Äänekoskelaiset ovat sarjataulukossa sijalla neljä kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Seuraavassa ottelussa vastaan asettuu kaksi ottelua voittanut Westside Espoosta. Ottelu pelataan Pankkarilla sunnuntaina 1. joulukuuta kello 17.00.  

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Pettymys sanoo:

    Harmittaa että tuomari auttaa asiaa eikä miehet taistele voitosta ilman sitä…. Muuten ok peli….

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy