Huimalle helpot pisteet Lappeenrannasta

23.02.2020 17:15
Kalle Koivusen käsi kävi tarkasti Lappeenrannassa. (arkistokuva)

Äänekosken Huiman koripallomiehistö matkasi sunnuntaina Lappeenrantaan Namikan vieraaksi iltapäiväotteluun. Huiman päävalmentaja Tommi Koskisen viime kaudella valmentama kotijoukkue jäi pahasti äänekoskelaisten jalkoihin, kun vierasjoukkue marssi vakuuttavaan 67–109 (23–20, 17–32, 18–28, 9–29) voittoon.

– Tiedettiin, että vastassa on meille hankala isokokoinen joukkue, mutta meille sattui onneksi ”normi”päivä hyökkäyspäässä, Koskinen naureskeli tyytyväisenä.

Aivan ottelun alussa Huimalla oli jälleen vaikeuksia oman heittopelinsä kanssa, mitä on totuttu näkemään etenkin kotiotteluissa. Niinpä Namika hallitsi hienokseltaan avausjaksoa ja pääsi ensimmäiselle tauolle kolmen pisteen etumatkalla.

Toisen jakson alussa homma kääntyi nopeasti Huimalle. Joukkuepuolustus alkoi purra ja sitä kautta myös hyökkäykseen tuli liikettä ja järkeä. Etenkin Kalle Koivunen (28/5) oli hurjassa vireessä. Koivunen upotti toisella jaksolla peräti viisi kolmen pisteen heittoa.

– Oli todella kova suoritus Kallelta. Ollaan tällaista haettukin, että saadaan joitakin pelaajia kuumaksi ja aletaan sitten pelaamaan palloa heille. Se vaati hyvää joukkuepeliä ja tänään se onnistui, Koskinen kertoi.

Koivusen lisäksi Koskinen oli tyytyväinen myös siihen, että onnistumisia tuli laajalla skaalalla. Kaksi numeroisille pisteille joukkueesta ylsivät Tiitus Kuukkanen (16/4/6 syöttöä), Trenton Clayton (14/12), Kasperi Häkkinen (11/7), Veeti Jämsen (10/2) ja Markus Santa (10/6). Lisäksi Juuso Salmi (8/5/6 syöttöä) johti jälleen peliä mallikaasti ja Roni Hälikkö (9/1) kävi ”roskisajalla” painamassa kaikki kolme kolmostaan pohjaan.

– Yksi hyvän joukkueen merkeistä missä ollaan menty eteenpäin on se, että pystyttiin tappamaan ottelu sen jälkeen oltiin päästy 10 pisteen johtoon. Tänään se tapahtui kolmannella jaksolla, Koskinen kehui joukkuettaan vielä lopuksi.

Huima pelaa myös seuraavan ottelunsa vieraissa, kun se matkustaa Espoon Westendin vieraaksi maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Seuraava kotiottelu on vuorossa 6. maaliskuuta Raholan Pyrkivää vastaan.