ÄKS

Huiman hiihtokoulussa opetellaan sivakoinnin alkeita, leikitään ja pidetään hauskaa

16.12.2023 16:09
Liikuntapuisto täyttyy aina keskiviikkoisin 6-16-vuotiaista hiihdon harrastajista. Mukana on hiihtämään opettelevia sekä jo kilpailumielessä hiihtoa harrastavia lapsia ja nuoria. 

Hiihto on hyvä harrastus, sillä se kehittää motoriikkaa ja lisää tasapainoa ja kehittää koordiaatiokykyä. Hiihto on meidän kansallislajimme, eikä suotta, sillä hiihtäessä pääsee koko kroppa käyttöön. Huiman hiihtokoulussa opetellaan hiihtämään hyvällä sykkeellä ja meiningillä. 

 

Hiihtokouluun ovat tervetulleita kaikki ulkoilusta, hiihdosta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneet 6 ikävuodesta alkaen. Tälläkin kaudella hiihtäjiä riittää, sillä Hiihtarille kokoontui  reipas kolmekymmentä suksiparia. Liikuntapuiston ensilumen latu sekä taivaalta satanut lumi on innostanut suomalaisten perinteisemmän talviliikunnan pariin. 

– Mukaan tarvitset hiihtovarusteet sekä ilosta, reipasta ja rehtiä urheilu- ja leikkimieltä, useamman vuoden Huiman hiihtokoulua vetänyt Tuomo Kautto vinkkaa. 

Hiihtokoulussa innostetaan hiihtämään. Pienimmät osallistujat pääsevät tutustumaan hiihdon saloihin leikin varjolla. Ohjaajia on ringissä kymmenkunta, ja aina paikalla vähintään viisi. 

– Olemme jakaneet hiihtokoululaiset kolmeen eri ryhmään: Lumihiutaleet ovat 6-10-vuotiaita aloittelevia hiihtäjiä. Toki nuoremmatkin saavat tulla mukaan vanhemman kanssa. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi koskaan hiihtoa testannut, tänne tullaan nimenomaan oppimaan. 

Lumituiskut ovat jo ennestään hiihtoa harrastaneet, ja heidän kanssaan opetellaan hiihdon tekniikkaa leikkien ja pelien myötä. Hopeasompalaiset ovat 10-16-vuotiaita hiihtoa ja kilpailumielessä harrastavia, ja myös heidän kanssaan treenataan tekniikkaa pilke silmäkulmassa, Kautto kertoo. 

Kaikki hiihtokouluun osallistujat ovat vakuutettu. 

– Vakuutus sisältyy hiihtokoulun hintaan siinä missä myös ohjattu opetus. Hiihtokoulua voi käydä kokeilemassa kolme kertaa veloituksetta, Kautto vinkkaa. 

Hiihtokoulun pakkasraja on -15 C. 

– Pidämme ajantasaista tietoa hiihtokoulusta Huiman Hiihto Facebook -sivuilla. Päivitämme myös sinne, jos pakkanen tekee tepposet hiihtokoulun järjestämiselle. 

Kautto harmittelee huomiosta, että hiihto on lajina kokenut pienen notkahduksen. Kautto iloitsee siitä, että ensilumen ladun kausikorttien myynti on ollut vilkkaampaa kuin viime kaudella. 22.11. oli kausikortteja ostettu jo 162 kappaletta. Ensilumen latu on saanut käyttäjiltä kiitosta. 

– Äänekoskella on loistava latuverkosto, useita valaistuja latuja ja mukavia reittejä monipuolisissa maastoissa, Kautto sanoo ja kannustaa kokeilemaan, sillä olosuhteista ei hiihdon harrastaminen ole Äänekoskella kiinni. 

Kahdeksanvuotias hiihtokoululainen Alina Lindström odottaa jo innolla tunnin alkua. 

– Aloitin hiihtokoulun jo viime talvena ja olen jo oppinut vähän luisteluhiihtoakin sekä nousemaan ja laskemaan mäkiä. Tykkään enemmän perinteisestä tyylistä, siinä pääsee liikkumaan vähän eri tavalla ja saa samalla nauttia vauhdista. 

Alina kertoo hiihdon olevan hänelle nyt mieluinen harrastus. 

– Käyn hiihtämässä muutenkin kuin täällä hiihtokoulussa. Tänne on aina kiva tulla. Täällä on tosi paljon kivoja leikkejä ja pelejä, ja ohjaajat ovat mukavia. 

Kumpi on kivempi, ylä- vai alamäki?

– Tietenkin alamäki!

 Huima tukee myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastusta. Perheiden on mahdollista hakea tukea alle 17-vuotiaalle lapselle tai nuorelle osallistumismaksuihin ja välineisiin. Hakemukset: toimisto@huima.org. 

Huiman hiihtokoulu keskiviikkoisin kello 18–19 Liikuntapuistossa maalis-, huhtikuun taitteeseen saakka. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy