ÄKS

Huiman pelikausi päätökseen ennätysyleisön edessä

01.04.2024 12:59

Huiman pelikausi 2023-24 päättyi neljännesvälieriin Jyväskylän JBA:ta vastaan. Viimeisessä ratkaisevassa kohtaamisessa pääsiäissunnuntaina Huima hävisi pistein 80-86 (30-43)

 

Ottelu alkoi Huiman osalta todella nihkeästi, reilu tappio Jyväskylä pelistä painoi mielessä ja epäonnistuneet ratkaisut seurasivat toistaan. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen JBA oli noussut jo 3-16 johtoon ja peli näytti ratkeavan heti alkuunsa. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 11-23. Toisella jaksolla joukkueen kokenein pelaaja Santeri Mäntynen jenkkikaksikon Lott ja Lewis avustamana otti ohjia käsiinsä ja Huima hivuttautui Jyväskylän kantaan kiinni. Tauolla oltiin kuitenkin lukemissa 30-43 Jyväskylän hyväksi.

Tauon jälkeen ajassa 25.19 Huiman valmentaja Tommi Koskinen otti kentälle loppukauden vahvistukseksi hankitun Duoth Gachin ja ..heti miten mies pommitti ensimmäisen kolmen pisteen heittonsa sisään ja jatkoa seurasi. Mies tykitti peräti 6 perättäistä onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja Huima nousi kuin nousikin vielä taistelemaan ottelun voitosta. Samalla Huiman koko kentän paikkapuolustus alkoi tepsiä JBA:ta vastaan.  Reilu minuutti ennen loppu oltiin tilanteessa 76-80.  Huiman oli pakko rikkoa ja Jyväskylä onnistui vapaaheitoilla säilyttämään etumatkansa.

Huiman legendat Juha ”avo” Huuskonen ja Chuck ”suke” Threets palkitsivat Duoth Gachin ottelun parhaana, hänen pommitettua lyhyessä ajassa peräti 18 pistettä. Jenkkikaksikko Lott ja Lewis keräsivät totutut 24 ja 17 pistettä, mutta saattoi peliesityksessä näkyä pientä itsekkyyttä. Santeri Mäntynen nousi myös tärkeässä ottelussa kantamaan vastuuta tekemällä 8 pistettä jo ekalla jaksolla.

Kaiken kaikkiaan Huima osoitti viimeisessä ottelussa venymistä. 

Tämän vuoden ykkösdivarissa erottui heti syyskaudella sarjasta kolme kovinta joukkuetta. Honka, JBA ja Topo olivat joukkueet joita Huima ei onnistunut kauden aikana voittamaan. Tämä viimeisin peli oli loppujen lopuksi se missä oltiin kaikkein lähimpänä. Keski-Suomessa on pitkästä aikaa kuitenkin havaittavissa koripallohuumaa ja se on todella positiivinen asia. Äänekoskelle oli Jyväskylästä käsinkin saavuttu fanibussilla seuraamaan peliä ja päätösottelussa saatiinkin Pankkari ajan ennätysyleisö, kun 913 katsojaa oli seuraamassa illan ottelua. Parkkipaikat olivat täynnä ja vanhempien Huima-fanien mukaan edellisen kerran Hiskinmäellä 70-luvulla on lippujono yltänyt ulos asti. Tästä on Huimankin hyvä jatkaa kohti seuraavaa pelikautta.

Teksti Teemu Blom

Vastaa

  1. pekka hasa sanoo:

    Äänekoskella pelit jatkuvat vielä liikkarilla kun kaupungin ykkösseura Kipinäbasket jatkaa välierissä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy