ÄKS

Huolto Harpent Oy on vuoden 2021 äänekoskelainen yrittäjä

27.11.2021 18:40
Harpent Oy on vuoden 2021 yritys Äänekoskella. Perheyrityksessä työskentelevät Noora Penttinen, Outi Sironen, Harri Penttinen ja Jami Penttinen ovat iloisesti yllättyneitä toiminnan saamasta arvostuksesta. Shell-huoltamon yhteydessä pyörii mittava palvelukokonaisuus. Polttoaineen myynnin lisäksi työtä antavat kahvila, pizzeria ja hampurilaisketju. Pienkonemyymälässä on myös huollon sekä koko maan laajuisen työkalu- ja varaosaketjun toimipiste.

Huoltamolta ruokaa, pienkoneita, huoltoa, tarvikkeita, varaosia ja työkaluja, Harpent Oy taipuu monenlaiseen yrittäjyyteen. Huolto Harpent Oy on valittu vuoden 2021 yrittäjäksi Äänekoskella.

 

Huolto Harpent Oy:ssä otettiin Vuoden yrittäjäpalkinto vastaan iloisesti yllättyneenä.

– Mukavaahan se tietysti on yrittäjälle, kun saa arvostusta ja myönteistä huomiota, tuumailevat Äänekosken Shell-huoltamon yrittäjäpariskunta Harri Penttinen ja Outi Sironen kutakuinkin yhteen ääneen ja myhäilevät hyväntuulisina.

Perheyrityksessä työskentelevät myös perheen nuoret Jami Penttinen ja Nora Penttinen.

Toiminta käynnistyi vuonna 1997, jolloin Harri Penttinen ryhtyi pyörittämään huoltamoa. Muutaman vuoden päästä tuli eteen kiinteistön osto.

– Se oli sellainen ota tai jätä tilanne ja päätettiin jatkaa Äänekoskella. Samalla pyöri mielessä myös monenlaiset mahdollisuudet kehittää toimintaa.

Outi Sironen kertoo olleensa alkuvuosina taustalla. Oma aika meni melko tarkalleen kauppiaana toimiessa lähikunnassa.

– Auttelin tietenkin tarvittaessa mitä ehdin. Tämä oli semmoinen oikein perinteinen huoltoasema ja baari, jossa ukot turisivat ja vetivät sätkää. Sininen tupakansavu leijui joka puolella. Nyt olen ollut 12 vuotta kahvilan ja ruokapuolen toiminnan vetäjänä.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 10 henkilöä. Toisessa päässä taloa on huoltamo ja kahvila hampurilaisketjuineen sekä pitsamyynteineen. Isompi osa tiloista on pienkone-, laite-, varaosa- ja tarvikemyynnin sekä huollon käytössä.

– Ihan hyvin toiminnot pyörivät ja toimivat saman katon alla. Vetävät asiakkaita ja täydentävät toisiaan, pariskunta toteaa.

Eväs- ja konehuoltoa

Harri Penttinen kertoo, että jo varhaisessa vaiheessa otettiin mukaan Husqvarna- moottorisahojen edustus ja huolto. Nyt tarjolla on laaja pienkonetarjonta huoltoineen, sekä metsäalan tarvikkeita ja varusteita.

– Ajattelin, että pienkonehuolto- ja edustus sopii hyvin huoltoaseman yhteyteen. Viitisen vuotta sitten avattiin laajennetuissa tiloissa IKH-työkalu- ja varaosamyynti. Erilaisia tuotteita sekä tarvikkeita on nyt tarjolla melkoinen määrä.

Penttinen kertoo, että palvelut on suunnattu myös maakunnan pohjoisen osan tarpeisiin, joten asiakkaita käy paljon oman kaupungin ulkopuoleltakin.

Ruokatoiminta laajeni parisenkymmentä vuotta sitten, kun avattiin Kotipizza myymälä. Sitten kuvioon tuli mukaan kotimainen Rolls-hampurilaisketju.

Korona säikäytti sulkuineen ja rajoituksineen ja kahvilan toimintaa jouduttiin sopeuttamaan rajusti. Henkilöstö jouduttiin lomauttamaan.

– Pari viikkoa oli aivan hiljaista, mutta sitten asiakkaat oivalsivat noutoruuan. Pizzanetti oli meille pelastus. Aluksi pyöritettiin baaria aamusta iltaan itse ja oltiin aika poikki. Parin kuukauden päästä voitiin jo alkaa ottaa väkeä takaisin töihin, Outi Sironen kertoo.

Hän haluaa korostaa, että henkilökunta on ollut koko toiminnan ajan yrityksen iso voimavara.

– Asiakkaiden kanssa hyvin toimeentuleva henkilöstö on palvelun perusta, Sironen arvioi. Kanta-asiakkaat ovat tärkeitä. Melkoisten persoonienkin kanssa on opittu tulemaan toimeen vuosien mittaan, hän naurahtaa hyväntuulisena.

Harri Penttinen toteaa, että laitepuolelle korona toi jopa lisää kysyntää.

– Kun aikaa vietettiin kotosalla ja kesämökeillä, puuhailtiin metsähommissa ja paikkojen kunnostuksessa. Huolto ja myynti pyörivät.

Äänekoskella on yrittäjäpariskunnan mielestä ollut hyvä toimia.

– Talouselämällä on vahva perusta ja edelleen kehittyvät näkymät. Tällaisessa kehityksessä mukana olevassa pikkukaupungissa voi yrittäjä katsoa luottavaisena eteenpäin.

Onnea ja menestystä pitkälle tulevaisuuteenkin!

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy