ÄKS

Hyväntekeväisyysyhtye Autioituneet Taidepuistoon – mukana myös Kurkiaura

02.08.2020 06:00
Kuva: Aaron Blanco Tejedor

Keski-Suomi täyttyy musiikista ensi viikolla, kun lääniä kiertää Autioituneet. Hyväntekeväisyysyhtye tuo musiikin taikaa ja lämpimiä kohtaamisia myös Äänekosken Taidepuistoon. Maanantaina 3.8. kuullaan Autioituneiden lisäksi myös Kurkiauraa. 

 

Laulaja Sofia Aution keväällä 2017 perustama hyväntekeväisyysyhtye on ammattimuusikoista koostuva ryhmä, joka viettää lomansa tuoden musiikin iloa uusiin paikkoihin. Viime Autioituneet kiertue kesällä 2019 vei musiikkia Turun saaristoon, palvelutaloista Seilin saaren perukoille. Tällä kertaa kierretään Keski-Suomea.

Autioituneiden ideana on soittaa ammattimaisia vain ilmaiskeikoista muodostuvia kiertueita. Mukaan sai hakea 22.7 asti koko Keski-Suomen alueelta. Autioituneet muodosti kymmenistä yhdistyksiltä, asumisyksiköiltä, yksityishenkilöiltä ja kulttuuripaikoilta tulleista hakemuksista kiertueohjelman. Yhtye soittaa mm. tulipalossa tuhoutuneen Palokan Ilonan seniorikodin vieressä, Äänekosken Taidepuistossa, Hakalan saunalla Jyväskylässä, lasten konsertin Sinervän leirintäalueella ja Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulmassa Keuruulla. Tiivistunnelmaisesta kiertueesta päivitetään tunnelmia someen matkan varrelta ja neljän päivän aikana tehdään kymmenkunta esiintymistä.

Tällä kertaa Autioituneiden matkassa ovat Aution lisäksi laulaja Kati Hatakka ja muusikot Ida Penttinen sekä Samuli Laine. Kiertuetta on tukemassa Musiikin Edistämissäätiö. Erityisesti tällä kiertueella yhtye haluaa ilahduttaa vuoden 2020 vaikeuksien koskettamia yhteisöjä ja henkilöitä.

Ensimmäinen Autioituneet-kiertue tehtiin Itä-Suomessa kesällä 2017. Vuonna 2018 Autioituneet teki kaksi kiertuetta: Helmikuussa Lahdessa toteutettiin 24h kaupunkikiertue, jossa oli tavoitteena tehdä mahdollisimman monta keikkaa vuorokauden aikana. Joulun 2018 aikaan Autioituneet kiersi Pirkanmaan ryhmäkoteja ja muita yhteisöjä. Jokaisesta kiertueesta tehdään verkkoon dokumentti, joka kuvaa muusikoiden arkea ja esittelee kiertueen reittiä ja tarkoitusta. Tärkeintä on musiikin taika ja lämpimät kohtaamiset.

Autioituneet ja Kurkiaura Äänekosken Taidepuistossa maanantaina 3.8. klo 18-19.30

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy