ÄKS

Iltarastikausi alkaa huhtikuussa

12.04.2024 14:36

Suunnistusseura Rasti E4:n järjestämät perinteiset tiistairastit alkaa 23. huhtikuuta.

 

 

Ensimmäisenä rastit järjestetään Suolahden Telakkakadun koulun kartalla. Kevään ensimmäiset rastit ovat korttelisuunnistusta. Kesän aikana on luvassa monipuolista metsäsuunnistusta eri puolilla Ääneseutua. Rastitapahtumat ovat kaikille avoimia, joten myös seuraan kuulumattomat ja muiden seurojen jäsenet ovat tervetulleita!

Tulevan kesän iltarasteilla on suunnistusratoja kaikille kuntosuunnistuksesta kiinnostuneille ja jokainen voi valita taitonsa ja kuntonsa mukaisen ratavaihtoehdon. Matkat iltarasteilla vaihtelevat 1-7 km välillä. Ratoja on tarjolla niin aloittelijoille, kuin kokeneillekin suunnistajille. Lyhin rata tehdään aina mahdollisimman helpoksi, joten se sopii hyvin aloittelijoille. Tänä kesänä järjestetään myös aikaisempina vuosina suuren suosion saanut lasten suunnistuskoulu. Suunnistuskoulu on tarkoitettu yli 6-vuotiaille lapsille. Pienimmät lapset tarvitsevat vanhemman mukaan harjoituksiin. Suunnistuskoulukerrat järjestetään Rasti E4:n tiistairastien yhteydessä, joten paikalle voi tulla koko perheellä.

Rastilippuja pääsee etsimään huhtikuusta syyskuun loppuun saakka tiistaisin. Poikkeuksena on toukokuussa järjestettävä perinteinen Iltarastiviikko, jolloin XE4:n rastit ovat maanantaina 13.5. ja yhteistyöseurojen rastit tiistaina 14.5. ja torstaina 16.5. Iltarastiviikolla jokaiseen kolmeen tapahtumaan osallistuneet palkitaan, tarkemmat tiedot Iltarastiviikosta löydät seuran kotisivuilta. Omatoimirasteja tarjotaan tänäkin kesänä heinäkuussa loma-aikaan. Syyskuussa iltojen pimetessä on luvassa myös yösuunnistusta.

Lasten suunnistuskoulu starttaa tiistaina 30.4. ja suunnistuskoulua järjestetään kevään aikana 5 kertaa ja syksyn aikana 5 kertaa. Suunnistuskoulun harjoitukset ovat tiistaisin klo 18-19. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistustaitoja ja harjoitellaan liikkumaan metsässä sujuvasti pelaillen ja leikkien. Lisäksi tutustutaan erilaisiin suunnistusratoihin, joita kierretään yhdessä kaverin tai aikuisen kanssa tai lapsen taitotason mukaisesti myös omatoimisesti. Aikaisempaa kokemusta suunnistuksesta ei tarvitse! Varusteina riitää ulkoliikuntaan sopivat säänmukaiset vaatteet, ulkokengät ja juomapullo.

Tapahtumien sijainnit löytyvät parhaiten Rastilipusta (www.rastilippu.fi).
Lisätietoja tapahtumista löytyy Rasti E4 -kotisivuilta (www.rastie4.fi) sekä Xe4-RastiE4 Facebook- sivustolta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy