ÄKS

Insinööriopinnot (AMK) toteutuvat Äänekoskella

23.09.2019 12:31
Äänekosken kaupunki järjestää yhteistyössä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa ensimmäistä kertaa insinööriopintoja Äänekoskella.

 

Tarjolla olevat kaksi avoimen ammattikorkeakoulun insinöörikoulutusta ovat saaneet ilmoittautumisia jo niin paljon, että koulutukset toteutuvat varmasti. Sähkö- ja automaatioinsinöörin-, sekä logistiikkainsinöörinkoulutukset alkavat vuoden 2020 tammikuussa.

– Ajatus insinööriopintojen järjestämisestä lähti alunperin elinkeino- ja kilpailukykyryhmältä. Yritämme koulutustarjonnalla vastata alueen yritysten työvoiman tarpeeseen, sekä lisätä Äänekosken vetovoimaa opiskelupaikkakuntana, Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo.

Kaupunki etsii jatkuvasti uusia keinoja lisätä alueen elinvoimaisuutta sekä yritystoimijoiden, että asukkaiden näkökulmasta. Korkeakouluopiskelun mahdollisuus Äänekoskella lisää kuntalaisten mahdollisuuksia opiskeluun ja houkuttelee paikkakunnalle toivottavasti myös uusia opiskelijoita.

– Työllistymiseen alueella insinöörin paperit taskussa on hyvät edellytykset, Tuononen summaa.

JAMK lähti yhteistyöhön Äänekosken kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa mielellään.

– JAMKin oli helppo lähteä yhteistyöhön vahvasti mukaan, koska alueen yritykset nostivat hyvin selvästi tulevaisuuden osaamistarpeet esiin tapaamisissamme. Toisaalta, tällainen ketterä reagointi yritysten esiin nostamiin tarpeisiin on juuri sitä yritysten kilpailukyvyn kehittämistä, jota JAMK tekee tulevaisuudessa entistä enemmän, korostaa JAMKin teknologiayksikön johtaja Pasi Raiskinmäki.

Molempiin insinöörikoulutuksiin otetaan enintään 30 opiskelijaa. Maanantaina 23.9. ilmoittautumisia oli sähkö- ja automaatioinsinöörilinjalle 22 kappaletta ja logistiikkainsinöörilinjalle 15 kappaletta. Ilmoittautuminen päättyy 30.11.2019.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

https://www.aanekoski.fi/kasvatus-ja-koulutus/jamk-insinooriopinnot-aanekoskella

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy