ÄKS

Musakornerissa J.Vehkala & Quomat: Alfauros

26.05.2023 18:00
Kuva Quomien pressitilaisuudesta.

J.Vehkala & Quomat, nuo vekkulit veteraanirokkarit Äänekoskelta, väsäsi biisin funtsiessaan omaa olemistaan hektisessä maailmassa.

 

– Haluaisimme olla nykypäivän Alfauroksia, metroseksuaaleja jotka uivat luontevasti uuden aikamme aalloilla. Totuus on toisenlainen: Huudamme jonon hänniltä vaikka kukaan ei kuule. Luistelu vai pertsa? Läskisoossi vai etanat?

Laulu on syntynyt perinteisellä Quomat -konseptilla: Olli Havu, äänekoskelaislähtöinen musiikin moniottelija huhuili ukulelella säestäen ensimmäisen aihion laulusta, josta sitten Vehkalan Jii jalosti Quomat -henkisen rytmikkään rokkipiisin.

– Jotta haikeansuloinen sanoma varmasti välittyisi, videosta tehtiin karaoke, jokainen voi halutessaan laulaa mukana! Filmin päähenkilön asukokonaisuus saattaa enteillä yhtyeen uutta aluevaltausta, Muuan Suomalaish Jehu -nimistä alusvaatemallistoa, Quomien riveistä paljastetaan.

Musakornerin korvanappiin tulleen tiedotn mukaan ilmeni ongelmia heti Alfauros-promokuvien lähtiessä sosiaaliseen mediaan, mainosmateriaali estettiin ylläpidon toimesta liian ronskina, joten Quomat joutuivat sensuroimaan hieman, mutta vain hieman visuaalista kokonaisuutta.

Videon editoi Vehkalan Konsta, alfaurosta esittää Pertti Kuhnamo.

Musakorneri on siirtänyt kellaritoimituksen korkeammalle tasolle, toiseen kerrokseen. Pistetään levy soimaan ja asetutaan kuulolle katse torin suuntaan.

– Hei mutta nyt! Ihan säpsähdin kun alfauros-merkkinen bokserimalli tupsahti ruudun täydeltä okulaareihin. Ensin piti vain tirkistellä ja toisella katselu – siis kuuntelukerralla – päästiin kuulolle ja mukaan laulamaan. Karaokevideoiden ex-suosikki, Jätkän humppa, jää nyt kirkkaasti kakkoseksi. Biisikin kulkee, joten kiitos tästä elämyksestä, Musakornerin kakkoskerroksessa hihkutaan.

Kappale kuunneltavissa nyt myös kaikista mahdollisista suoratoistopalveluista. Singlen ”b-puolelta” löytyy Quomien cover-versio kappaleesta  Parempi Kuin Batman.

J. Vehkala & Quomat:

Jukka Vehkala, laulu, kitara, urut

Jaska Liimatainen, kitara, laulu

Konsta Vehkala, rummut, laulu

Sidi Selin, basso

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy