ÄKS

Ja niin tehtiin joulumieli – Joulumieli -keräys sai kiitosta ja tuli tarpeeseen

22.12.2022 09:30
ÄKSän ja Kesport Niskasen yhteistyön hedelmä, Joulumielikeräys on saatu onnelliseen loppuun. Kiitos jokaiselle lahjoittajalle! 

Taas jaettiin antamisen iloa ja sen mukana lähti helpotusta äänekoskelaisiin perheisiin. 

 

ÄKSän ja Kesport Niskasen yhteinen Joulumielikeräys on viety onnelliseen loppuun ja saadut lahjoitukset on jaettu tarvitsijoille. Tämän vuoden keräysellä annettiin apua 35 äänekoskelaiseen perheeseen, joissa 88 lasta sekä 52 täysi-ikäistä. Tuttuun tapaan saatiin tänäkin jouluna vastaanottaa upeita lahjoituksia. Tänä vuonna ilahdutti luistimien määrä, sillä niitä tuli reilut 50 paria. Tuttuun tapaan Niskasessa pistettiin luistimet terään ennen jakoa. 

– Luistimilla oli kysyntää ja ne löysivät uudet käyttäjät. Myös sukset menivät tarpeeseen, ja toiveena tuli lasten suksia, Äänekosken seurakunnan diakoni Hannele Ranta-Nilkku sanoo. 

Joulumielikeräykseen on saatu vuosien varrella tuhansia villasukkia. Niitä tuli taas hurja määrä, aivan vastasyntyneelle kuin metsämiehen saappaisiinkin.

– Villasukille on aina ottajia ja niitä kysytäänkin meiltä diakoniasta. Varsinkin ison koon sukat menivät heti. Tänä vuonna huomio kiinnittyi tyytyväisyyteen, kun jakopisteeltä lähdettiin kovasti kiitollisena kohti kotia, Ranta-Nilkku sanoo. 

Villasukkiin ja lapasiin kiteytyy antamisen ilo, sillä se on kudottu jokaiseen silmukkaan. Kiitos kaikille ahkerille ja taitaville puikkojen kalisuttajille! Myös jääkiekkovarusteita, sählymailoja ja pyöräilykypäriä tuli lahjoituksena. Hienoa, että tarpeeton ja hyväkuntoinen tavara lähtee kiertoon! Leluja, varsinkaan niitä pehmoisia, ei tänä vuonna ollut tarjolla entiseen malliin, pohdittiin, että ukrainalaisille annettu apu saattoi olla tähän syynä.

Seurakunnan diakoniatyö tiivistyy joulun alla. Perheissä ollaan helisemässä rahanmenon kanssa varsinkin tähän aikaan vuodesta. 

– Avun tarvitsijoita on paljon. Puhelin soi kun liikkeellä on sekä lahjoittajia että tarvitsijoita. Joulumielikeräys on muodostunut tärkeäksi osaksi diakoniatyötä. Tällä keräyksellä on selkeä tarve ja oma paikkansa Äänekoskella

ÄKS lahjoitti keräykseen ison pinon ruokalahjakortteja. Lahjoitukseen osallistui jokainen ÄKSään joulutervehdyksensä laittanut. 

– Iso kiitos jokaiselle mainostajalle, siitä lähti paljon hyvää eteenpäin, Marjo Steffansson kiittää. 

Joulumielikeräyksen voisi kiteyttää yhteen sanaan ja se on yhteisöllisyys. Tämän vuoden aikana auttamista on riittänyt, sillä ukrainalaisia kohtaan on äänekoskelaisten auttamisen halu näkynyt. 

– Auttaminen on hyvä osoitus yhteisöllisyyden voimasta ja merkityksestä. Annetaan pyyteettömästi toiselle ja saadaan itselle antamisen ilo, Miina Niskanen huokaisee. 

Jatketaan taas ensi vuonna! Hyvää joulumieltä kaikille! 

Luistimet tulevat tarpeeseen.

Lahjoitukset saatiin jaettua uusiin koteihin – kiitos lahjoittajille!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy