ÄKS

Jäähalli näkyy jo kauas – tänään pelataan uuden hallihistorian ensimmäinen maaottelu

17.12.2021 16:05
Jäähallilla ollaan valmiina vastaanottamaan maaottelutunelmaa. Antti Virmanen ja Sami Pekkala kiittelevät yhtistyökumppaneita. 

Suolahdessa, Äänekosken jäähallilla pelataan perjantaina 17. joulukuuta uuden jäähallihistorian ensimmäinen maaottelu. 

 

Maaottelussa kohtaavat Suomen ja Ruotsin alle 16-vuotiaiden maajoukkueet, jotka pelaavat viikonlopun aikana kolme ottelua. Suolahdessa pelattava ottelu saa kunnian olla viikonlopun avausottelu, ja sitä odotetaankin jäähallilla jo innokkaasti. 

– Noin 850 lippua on myyty tähän mennessä, ja kiinnostus ottelua kohtaan on ollut hienoa. Otteluun on tulossa katsojia myös muilta paikkakunnilta, ja Ruotsin joukkuekin varasi 50 kappaletta lippuja pelaajien vanhemmille ja tukijoukoille. Koronapassin käyttöönotosta huolimatta lippukauppa on käynyt hyvin, joka kertookin siitä, että kiekkokansa on ottanut koronapassin hyvin vastaan, sanelee Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala. 

Edellinen maaottelu paikkakunnalla on pelattu vuonna 1995, kun Suomi ja Venäjä kohtasivat vanhassa jäähallissa. Uuden hallin myötä tapahtumia on mahdollista järjestää useammin kuin ennen, ja haaveissa onkin järjestää tapahtumia sitä mukaa kun mahdollisuuksia aukeaa:

– Alustavia keskusteluja on käyty myös tulevien vuosien osalta, ja meillä on tottakai halu saada maajoukkueita tänne aina kun mahdollista. Tapahtumat tuovat yhden mahdollisuuden lisää seurata jääkiekkoa paikkakunnalla, ja toimivat koko perheen kokoontumispaikkana. Ollaan pyritty luomaan tapahtumista sellaisia, että sinne on helppo tulla ihan kaikenikäisten. Ylipäätään tapahtumien luominen paikkakunnalle on meille kunnia-asia, sillä tämän mittapuun tapahtumia ei kovin montaa vuoteen täällä ole, Pekkala jatkaa. 

Itse ottelusta on lupa odottaa vauhdikasta kiekkojännäriä, ja kentällä onkin kasassa molempien maiden kärkiyksilöitä. 

– Kyseessä on tämän ikäluokan ensimmäisiä maaotteluita, joten sen voin luvata, että kaukalossa on vauhtia varmasti lähes normaalin liigapelin verran. Jäällä on molempien maiden parhaat pelaajat, ja mikäli haluaa nimilistat ottaa talteen, niin väittäisin että viiden vuoden päästä sieltä löytyy useampikin NHL-pelaaja, Sami lisää vielä loppuun. 

Jäähalliyhtiön toimitusjohtaja Antti Virmanen on myös innoissaan tulevasta ottelusta: 

– Jääkiekkoliitton oltiin yhteydessä jo viime vuonna, mutta ottelu peruuntui koronan takia. Onneksi liitto päätyi tuomaan joukkueet tänne tänä vuonna, ja en epäile hetkeäkään että ei tulisi uudelleenkin tulevina vuosina, Virmanen sanoo. 

Hän kiittelee yhteistyön voimaa ja Suolahden Urhoa.

– On myös mahtava nähdä että Urho sekä muut paikalliset toimijat ja yhteistyökumppanit ovat huomanneet jäähallin ja tapahtumien arvon paikkakunnalle. Urhon toiminnan kehitys muutenkin viimeisen parin vuoden aikana on tämän kokoisella paikalla ollut upeaa, ja täytyy muistaa että Urho nämä tapahtumat täällä järjestää, ei jäähalli. Me olemme vaan tukemassa sitä omalta osaltamme.

U16:n päävalmentaja Marko Kauppinen sanoo, että Ruotsi on ensimmäinen todellinen mittari 06-ikäluokalle.

– Ruotsi-ottelut ovat joukkueellemme ensimmäinen todellinen mittari. Näissä otteluissa ”nollakutosten” ikäluokka näkee, missä se menee kansainväliseen huipputasoon verrattuna, päävalmentaja Marko Kauppinen sanoo.

Kauppisen mukaan katsojien kannattaa kiinnittää huomiota pelinopeuteen. 

– Pojat ovat vasta 15-vuotiaita, mutta vauhti ja intensiteetti kaukalossa on yllättävän kovaa. Luisteluvauhdissa ollaan lähellä U20 SM-sarjan pelejä. Fyysisesti pelaajat eivät toki ole vielä niin kehittyneitä, mutta siinä vauhdissa sattuu ja tapahtuu paljon. 

– Kannattaa myös painaa nimiä mieleen. Joukkueessamme on pelaajia, joista kuullaan varmasti jatkossakin, Kauppinen sanoo.

Ottelu jäähallilla alkaa perjantaina  17.12. kello 18.30. Liput aikuisilta 6 euroa ja lapsilta 3 euroa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yleisörajoitusten takia otteluissa on käytössä koronapassi, joka tarkastetaan jäähallien ovella yli 16-vuotiailta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy