ÄKS

Jäähalli tuo synergiaa ja energiaa kesälläkin – Äänekoskella matkailuyöt kasvussa

27.06.2022 10:26
Juha Willman, Antti Virmanen ja Esa Sääskilahti tekevät yhteistyötä ilolla - pidetään padat kuumana ja jäähalli kylmänä! 

Suolahdessa sijaitseva jäähalli jättää valtavan määrän euroja Äänekoskelle. Jäähallin tulo on tuonut tullessaan monta hyvää asiaa paikallisille yrittäjille. 

 

Äänekosken kaupungin omistaman tytäryhtiö Proaveran rakennuttama jäähalli toimii kesähelteilläkin. Maailman energiatehokkain halli ei heitä euroja taivaan tuuliin, vaan hyödyntää niitä naapuritontilla olevaan Suolahden Yhteisnäiskouluun. Hallin hyödyt näkyvät myös yrittäjien leivän päällä. 

Proaveran toimitusjohtaja Antti Virmanen harmittelee, ettei hallia ole päästy kokeilemaan täydellä teholla koronavuosien vuoksi. Halli avattiin pahimmoilleen ensimmäisen koronakesän lopulla. 

Juuri tehty uusi jää hohtaa ja jään päälle laitetut mainokset näkyvät hyvin. Mainostajatkin ovat heränneet, kun on hoksattu, että halli kerää niin verkossa kuin paikan päälle tulevia silmäpareja. 

– Viime kesänä oli yli tuhat matkailuyötä ja tänä kesänä tulee varmasti yhtä paljon, Virmanen laskee

Hän sanoo, ettei hallia ole voitu markkinoida kuin vasta nyt, koronarajoitusten purkaannuttua. 

– Kukaan ei ole vielä uskaltanut tehdä lomasuunnitelmia tai suunnitelmia leireistä kuin vasta nyt. Oma kesäleiri on tulossa ihan pian. Heinäkuun lopulta elokuun puoliväliin on kalenteri täynnä leirejä. Jääkiekkoleirien lisäksi täällä pidetään myös kaksi viikon mittaista taitoluisteiljoiden leiriä. Turnauksia on buukattu syyskuulle asti. Hallin kesäviikonloput alkaa olla myyty. Kohta päästään täyttämään kalenteria sarjapeleistä. Voi olla mielenkiintoista alkaa sovitella otteluita leirien lomaan. Tämä on vain positiivinen ongelma, joka me tietenkin ratkaistaan, Virmanen naurahtaa.

Porukkaa tulee ympäri Suomea ulkomaita myöten. Usein leiriläisten matkassa tulee myös vanhempia. 

– Kun hallissa on illat ja viikonloput täynnä käyttäjiä, niin silloin se toimii niin kuin pitääkin, Virmanen sanoo. 

Hallin suosio ei ole tullut yllätyksenä. Virmasella oli vahva haju asiasta jo ennen rakennuksen peruskiven muurausta. 

– Olihan meillä vanhassakin hallissa pöhinää. Olen todella tyytyväinen kuluneeseen vaikka se olikin korona-aikaa. Kävijöitä riitti siitä huolimatta. 

Hellekesään voi hakea jäähallilta helpotusta ja mukavaa tekemistä, sillä hallilla pyörii myös yleisövuorot, jossa voi käydä luistelemassa vaikka koko perheen voimin. 

– Kesäaikana yleisövuorosta peritään pieni maksu, mutta talviaikaan ovat vuorot ilmaisia. Luistelemaan pääsee maanantaina, keskiviikkona ja torstaina klo 15-16.45. 

– Kausikortilla voi luistella niin paljon kuin sielu sietää. Lapsiperheiden toiveesta on keskiviikon jäävuoro pyhitetty perheen pienimmille. Että tervetuloa jäähyttelmään, Virmanen toivottaa.

Yhteistyön merkitys on tärkeää. 

– Teemme Urhon kanssa todellista yhteistyötä, ja siitä hyötyvät kaikki. Halli tarvitsee ympärilleen aktiivisia toimijoita, niin urheiluseuroja, kuin yrittäjiä, Virmanen sanoo. 

Tulossa on myös JYP-Kärpät ottelu. 

– Tämä perinne on saatu käyntiin, kun JYP tulee jo kolmannen kerran tänne pelaamaan. Toivottavasti saadaan halli myytyä täyteen, sillä aiemmin rajoitukset ovat rajoittaneet lipunmyyntiä. 

Urhon kauden viimeiseen otteluun myyntiin lippuja 814. Se on hallin tähänastinen yleisöennätys. 

– Samaan aikaan katsojia oli netissä yli 900. Se on aika kova temppu, kun pelataan kakkosdivarissa. 

Kiven heiton päässä oleva Ravintola Wanha Opisto tuli kuin taivaan lahjana. Historiallisen rakennuksen yläkertaan on rakennettu 18 kahden hengen huonetta, joissa on myös mahdollisuus lisävuoteille. Ravintolan yrittäjät hoitavat hotelliasukkaiden vastaanottoa ja huolehtivat, ettei nälkä yllätä. Juha Willman ja Esa Sääskilahti tekevät hyvää yhteistyötä jäähallin kanssa. 

– Ravintolan kesää on jo myyty hyvin, vaikka saimme padat ja kattilat kuumaksi vasta vapun tietämillä. Olemme sopineet leiriläisten ruokailuista, ja viemme myös hallille kiekkoilijoille evästä, jotta jaksavat harjoitella, eikä tehokasta jääaikaa mene ruokapaikkaa etsiessä, Willman sanoo. 

Entisen Keski-Suomen Opiston päärakennuksen yläkerrasta löytyy kauniit huoneet, osa upealla järvinäköalalla. 

Jokaisesta huoneesta löytyy hyvällä maulla vanhaa kunnioittaen tehty suihku- ja wc-tila.

Reilun kokoisiin huoneisiin on mahdollista sijoittaa myös lisävuoteita.

Vastaa

  1. Hentsu sanoo:

    Eiköhän tuo ole jo selvä kuka sen on rakennuttanut. Mutta ihanaa kun ravintoloitsijat ovat saneet hommat pyörimään. Ootte huippuja ja tuo paikka ihana.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy