ÄKS

Jakokaappitaidetta Äänekoskelle!

01.04.2021 09:20
Tämäkin jakokaappi saa uuden ilmeen ensi kesänä Ääniä Festivaalin aikaan, esittelee taiteilija Ari Liimatainen.

Äänekosken Energian sähkönjakokaapit saavat kylkeensä paikallista taidetta ensi kesänä.

 

Ääniä Festivaali tuo taidetta gallerioista katukuvaan yhteistyössä Äänekosken Energian ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Ajatus jakokaappien ilmeen piristämisestä lähti pitkän linjan taiteilija Ari Liimataiselta.

– Olen nostanut ideaa esille ennenkin, ja tänä keväänä on erityisen ajankohtaista tuoda taidetta ihmisten näkyville. Parhaimmillaan se pysäyttäisi miettimään arjen keskellä. Monissa kaupungeissa on toteutettu vastaavanlaisia projekteja jo pitkän aikaa, joten innostuneita tekijöitä takuulla löytyy. Tähän juttuun ovat muutkin taiteilijat tervetulleita, Liimatainen kutsuu.

Paikallinen energiayhtiö otti aloitteen tyytyväisenä vastaan ja tarjoaa ympäristötaideprojektin käyttöön sähkönjakokaappejaan ja muuntamon. Äänekosken Energia on yksi monitaidefestivaalin tulevan kesän yhteistyökumppaneista.

– Meillä on useita tarkoitukseen sopivia jakokaappeja keskeisillä paikoilla. Mieluusti näkisin taiteilijoiden luomusten kaunistavan muuten aika karuja rakennelmia. On upeaa, että seutukunnalle järjestetään kulttuuritapahtumaa ja asukkaiden arkea viedään hyvään suuntaan. Haluamme olla osaltamme mukana edistämässä festivaalia, asiakkuus- ja myyntipäällikkö Ari Nyholm sanoo.

Ääniä Festivaali kasaa yhteen sähkönjakokaappien ilmeen kohotuksesta kiinnostuneita taiteilijoita kevään aikana, ja varsinainen työskentely tapahtuu kesällä. Kuvat kuratoidaan yhdessä energiayhtiön ja taiteilijoiden kanssa.

Aiheet voivat liittyä tiettyyn paikkaan ja sen historiaan tai nykyiseen käyttöön, ne saattavat viestiä jotain ilmiötä tai yksinkertaisesti esitellä taiteilijan tyyliä ja teoksia. Yhteydenotot Ääniä Festivaalin tuotantoryhmään aania@aaniafestivaali.fi

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka järjestetään Äänekoskella 26.–31.7.2021. Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, kuvataiteista, teatterista, poikkitaiteellisista performansseista ja monesta muusta taiteenlajista. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry. Äänekosken kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani vuonna 2021. Ääniä Festivaali toimii voittoa tavoittelemattomasti ja kestävän kehityksen periaatteita vaalien.

Vastaa

  1. Pertti Salo sanoo:

    Mikäs siinä, esitin lehtikirjoituksen kautta asian jo 2017, kuvien kanssa. Vantaalta oli toinen kuva ja toinen Äänekoskelta jossa kaappi on vieläkin pensaitten ja puiden peittämä,entisen eteran pihassa.”Töhrittyjä” on jokapuolella Äänekoskea, no taidettahan sekin on.Vantaalla kaapit on todella hienoja, eli taiteilijaseura taiteilemaan, muuallekin kuin rantapuiston kaappeja.Hyvä kun energia heräsi asiaan.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy