ÄKS

Jampen käsi vuodeksi Siru Saurialan haltuun

16.05.2021 14:52
Siru Sauriala ja valmentaja Sari Puranen. Kuva: Mikko Penttinen

Äänekosken Huiman juniorikoripalloilijoiden keskuudessa kiertävä Jampen käsi on löytänyt uuden sijoituspaikan. Esimerkilliselle B-junnulle myönnettävä, kuvataitelija Ilkka Virtasen veistämä Sukkana sisään -teos on nyt vuoden ajan Siru Saurialan hallussa.

 

Käden lisäksi Sauriala sai sadan euron stipendin. Kiertopalkinnon ja stipendin myöntäjä on Jarmo Lehtosen muistorahasto. Syöpään menehtynyt Jarmo Lehtonen (1961–2017) oli  huimalaislähtöinen koripallovaikuttaja. Lehtosen ystävien perustama rahasto myöntää vuosittain myös valtakunnallisen stipendin yksittäisen juniorin koripalloharrastuksen edistämiseksi.

Jampen käsi siirtyi Sirun haltuun Juuso Salmelta. Kiertopalkinto myönnetään vuorovuosittain tyttö- ja poikajuniorille. Siru Sauriala on palloillut Huiman joukkueissa nyt neljä kautta. Juniorijaosto kuvaa laiturina pelaavaa Saurialaa tunnolliseksi harjoittelijaksi.

– Siru on hyvä esimerkki siitä, kuinka ahkeralla harjoittelulla voi kehittyä. Lisäksi Siru on hieno joukkuepelaaja, joka kannustaa aina muita, perusteluissa todetaan.

– Siru ei pidä melua itsestään vaan tekee nöyrästi asioita joukkueen parhaaksi.

Päättyneellä kaudella Huiman B-tytöt eli WU16-ikäluokka pelasi keskisen alueen ykkösdivisioonassa. Joukkueen valmentajana toimii Huiman naisjoukkueessa aikanaan SM-kultaa voittanut Sari Puranen.

Huiman miesten SM-sarjajoukkueessa 1980-luvulla pelannut ”Jampe” voitti urallaan puolestaan A-poikien Suomen mestaruuden. Peliuransa jälkeen hän toimi muun muassa miesten A-maajoukkuevalmentajana, valtakunnallisena kouluttajana ja Koripalloliiton alue- ja kenttäpäällikkönä.

Heiton saattokättä kuvaava Sukkana sisään -veistos on valmistettu maalatusta akrystaalista. Jalusta on mahonkia. Veistoksen koko on 24 x 36 x 24 senttimetriä.

Jampe Lehtosen muistorahaston perusti Äänekosken Sarjakuvaseura. Jampen käsi on tähän mennessä luovutettu seuraaville Huiman B-junnuille:

2018 Kasper Kiiski

2019 Tiia Konola

2020 Juuso Salmi

2021 Siru Sauriala

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy