ÄKS

Jarmo Vainikainen luotsaa Äänekosken Yrittäjiä – uusi hallitus valittiin äänestämällä

24.11.2021 20:17 (muokattu 24.11.2021 20:20)
Jarmo Vainikainen on Äänekosken Yrittäjät ry:n uunituore puheenjohtaja. Onnea tehtävään!

Äänekosken Yrittäjät ry valitsi uuden hallituksen. Willessä kokoontunut historian viimeinen syyskokous pääsi äänestämään kahdesti.

 

Äänekosken Yrittäjät ry:n syyskokous muuttui historialliseksi, sillä se on vastaisuudessa vuosikokous.

– Kahden kokouksen tekniikka on näyttänyt sen, ettei kevätkokoukseen tahdo porukka lähteä liikkeelle. Oli syytä lähteä muuttamaan kokouskäytäntöä vuosikokouksen suuntaan, väistyvä puheenjohtaja Jussi Kangas kertoi.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Timo Niskanen kertoi syyskokouksen ja tulevaisuuden vuosikokouksen olevan järjestön tärkein kokous.

– Siinä valitaan toimijat ja yhdistyksen toimintatavat, Niskanen muistutti.

Ensi vuoden toimintasuunnitelma noudattelee tuttua kaavaa, mutta yhteistyön merkitystä korostetaan entistä ponnekkaammin.

– Tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärää. Yrittäjäyhdistys on yrittäjälle hyvä vertaistukiverkosto, voisin kutsua järjestöä yrittäjän kotipesäksi. Kukapa yrittäjää ymmärtää paremmin kuin toinen yrittäjä, Kangas maalaili.

Yrittäjäjärjestöllä on käsissään vaikutusmahdollisuuksien avaimet. Yrittäjyysilmapiiriä pyritään pitämään kaupungin suuntaan hyvänä.

– Me olemme vahvasti mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja kaupungin elinkeinopolitiikassa. Koetamme omalta osaltamme olla kasvattamassa yleistä yrittäjyysmyönteisyyttä Äänekoskella.

Unohtaa ei sovi retkiä ja matkoja ja liikuntaa, joita järjestön jäsenistölle tarjotaan.

Ensi vuodelle on kaavailtu Äänekosken Yrittäjien 80-vuotisjuhlaa. Sen yhteydessä on tarkoitus julkistaa myös Äänekosken yrittäjien historiikki.

– Juhlasuunnitelmat ovat pitkällä, mutta seuraamme koronatilanteen kehittymistä, Maria Kokko kertoi.

Jussi Kangas luotsasi järjestöä kolme vuotta. Hän antaa viestikapulan hyvillä mielin uudelle puheenjohtaja Jarmo Vainikaiselle. Rakennusalan yrittäjä, Jamertek Oy:n yrittäjänä toimiva Vainikainen on saanut yrittämiseen aakkoset jo äidinmaidosta. Yrittäjäperheessä kasvanut tietää mitä yrittäminen on.

– Olen toiminut yrittäjänä jo pitkään ja yrittäjien hallituksessa työskentelykin on jo entuudestaan tuttua. Hyvillä mielin lähden hallituksen kanssa viemää järjestöä eteenpäin.

Ensimmäiseksi Vainikainen toivoo jäsenmäärään kasvua. Äänekoskella on paljon yrityksiä, mutta järjestäytymisprosentti kaipaa parannusta.

– Kannustan liittymään  jäseneksi, ehdottomasti!

Vainikainen on päässyt yrittäjäjärjestön nimissä mukaan kaupungin uuden hankintaohjeistuksen laadintaan.

¨– On upeaa, että kaupunki on ottanut yrittäjät mukaan, Vainikainen kiittelee.

Yrittäjäjärjestön puheenjohtajuus kestää kaksi kautta. Varsinaisia jäseniä valittiin kahdeksan entisen kymmenen sijaan ja uutena hallitukseen valittiin kolme varajäsentä. Sekä hallituksen että varajäsenien valintaan tarvittiin äänestys.

Uusi hallitus: Jarmo Vainikainen, puheenjohtaja. Jäsenet: Jussi Kangas, Timo Niskanen, Tommi Lunttila, Sirkku Tourunen, Saila Kähärä, Sinikka Halminen, Ella Tuovinen ja Mika Lankinen. Varajäsenet: Maria Kokko, Miina Niskanen ja Toni Salonen.

Hallitus ja varajäsenet yhteiskuvassa: Maria Kokko (vas), Sirkku Tourunen, Sinikka Halminen, Saila Kähärä, Tommi Lunttila, Jussi Kangas, Jarmo Vainikainen, Timo Niskanen ja Toni Salonen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy