ÄKS

Joko kävi mertaan? Tästä vinkit onnistuneisiin rapujuhliin!

22.07.2013 11:12 (muokattu 22.07.2013 12:33)
Onnistuneen rapujuhlan kruunaa kaunis kattaus ja esillepano.

Rapujuhlien pito ja viettäminen kuuluu monen perheen kesäperinteisiin. Rapujuhlat ovat iloinen tapahtuma, jossa perinteisesti syödään hyvin, maistellaan mahdollisesti snapseja ja kevennetään tunnelmaa rapulauluin. Antoisa asetelma rapujen syönnille on tietysti mökkirantaan tai verannalle katettu juhlapöytä, mutta kauniin punaiset ravut maistuvat aivan yhtä maukkaalle kaupungin vilinänkin keskellä. Pienen porukan rapujuhlat voi pitää vaikka parvekkeella tai pakata eväät ja ystävät mukaan ja lähteä rapupiknikille puistoon tai rannalle. Syksymmällä rapujuhlat siirtyvät sisätiloihin kynttilöiden loisteeseen.

Joten eikun hoppfaderallanlallanlej vaan ja ravut tulille!

Huuhtele huolellisesti, kiehauta vesi ja kippaa elävä rapu kylpyyn!

Huuhtele huolellisesti, keitä vesi ja kippaa elävä rapu kiehuvaan kylpyyn!

Keitetyt ravut

 

4–6 annosta
40 rapua
5–6 l vettä
1,5–2 dl karkeaa suolaa
3–4 sokeripalaa
1 puntti kruunutilliä

Varaa 8–10 rapua ruokailijaa kohden. Tarkista, että kaikki ravut ovat eläviä. Huuhtele ravut tarvittaessa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola ja sokeri sekä puolet tillistä. Paloittele tillinvarret tarvittaessa.

Nosta ravut yksitellen kiehuvaan veteen. Anna veden kiehua voimakkaasti rapujen lisäämisen aikana. Keitä noin 10 kpl kerrallaan. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, laske keittoaika siitä. Rapuja keitetään noin 10 min. Nosta ravut isolle vadille jäähtymään. Keitä näin kaikki ravut. Poista tillinvarret ja laita kattilaan uudet tillit. Jätä muutama kaunis tillikruunu koristeeksi.

Ohjeet ravun syömiseen löytyvät netistä, ja paahtoleivän ja voin kera herkusta saa taivaallisen kokonaisuuden.

Ohjeet ravun syömiseen löytyvät netistä, ja paahtoleivän ja voin kera herkusta saa taivaallisen kokonaisuuden.

Jäähdytä liemi ja nosta ravut siihen. Voit myös jäähdyttää ravut ja liemet yhdessä, mutta jäähtyminen on näin hitaampaa. Anna rapujen maustua liemessä vähintään 6 tuntia, mieluiten vuorokausi. Jäähtyneessä keitinliemessä voi sulattaa myös pakasteravut, jolloin ne saavat tuoreemman maun. Nosta ravut liemestä vadille kauniiseen kekoon. Jäiden päälle rapuja ei kannata panna, ne menettävät makunsa. Koristele kruunutillillä ja mustaherukanlehdillä. Laita tarjolle tillisilppua, paahtoleipää ja voita tai jotain levitettä.

Ravut ovat herkullista ruokaa, mutta eivät välttämättä riitä isompaan nälkään. Varaa lisäksi esimerkiksi kalaa tai kasviksia, ja jälkiruoaksi vaikkapa tuoreita marjoja.

Vastaa

  1. Ravullakin tunteet sanoo:

    Kippaa rapu kiehuvaan kylpyyn eli keitä elävältä. No, ei kiitos tälle herkulle! Muutoin kyllä kaunis kattaus ja niin edespäin.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy