ÄKS

Joulu avattiin myös Konginkankaalla – pukki saapui paikalle ambulanssilla

01.12.2019 17:09
Loimulohi muodostui päivän hitiksi. Loimuttamassa Konginkankaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Paananen (oik.)
Konginkankaan kyläyhdistyksen, seurakunnan, koulun, Reimarin Tuvan, Kömin Killan sekä kyläaktiivien yhteinen joulunavaus kokosi väkeä kauniiseen pakkassäähän.

Konginkankaan kylä on eloisa ja elossa, sen todisti jälleen kyläyhdistyksien ja -aktiivien ponnistus, Joulunavaus. Konginkankaan koululla lohta loimuttanut Konginkankaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Paananen hehkutti, että meininki on ollut hyvä koko päivän.

– Elävä tuli luo tunnelmaa. Myynnissä on myös lähiherkkuja, kuten hunajaa ja leipää. Kohta saapuu joulupukkikin, Paananen vinkkasi.

Aiemmin päivällä Konginkankaan kirkossa oli järjestetty perhemessu, ja seurakunta myi iltapäivällä puuroa, kahvia ja pipareita lähetystyön hyväksi. Myös Elämänlangan tilalla järjestettiin avoimien ovien päivä, joka houkutteli paikalle etenkin lapsiperheitä ja pariskuntia tutustumaan niin tilan omiin kuin myös kotia etsiviin eläimiin.

Konginkankaan koulun pihapiiri muuttui markkinapaikaksi, kun paikalliset taiturit myivät tuotteitaan kyläyhdistyksen grillatessa makkaraa ja tarjotessa kuumaa mehua pakkaspäivän lämmikkeeksi.

– Kyläyhdistyksen arpajaisissa on tietysti palkintona kinkku, arpoja myynyt Eila Eerola paljasti.

Hieman ennen kolmea koettiin päivän kohokohta, kun koulun pihaan kaartoi ambulanssi. Kyydissä ei kuitenkaan ollut mikään ihan tavallinen potilas, vaan itse Joulupukki!

– Jouduttiin lähes porokolariin, mutta Petteri (Punakuono) väisti hienosti. Minä putosin reestä, niin piti tulla vähän eri kulkupelillä loppumatka, pukki jutteli ja jakoi nameja tuohikontistaan.

Reimarin tuvalla järjestettiin jouluinen sunnuntairuokailu riisipuuroineen. Reetta ja Esko Korjosen mukaan paikalla oli käynyt päivän mittaan hyvin väkeä, ja kaksikko ehti itsekin istahtaa lautasen ääreen kolmen jälkeen iltapäivällä.

– Jouluna pidetään sitten pari viikkoa ovet kiinni, niin voidaan olla hetki lomalla, Reetta Korjonen kertoi.

Katso kuvagalleria:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy