ÄKS

Joulu tulla jollottaa – lähde mukaan Joulumanteliin

15.10.2021 08:00
Ylitonttu Janne Poikolainen ja Joulu-Pekka Ouli ovat jo ihan joulutunnelmissa. ”Odotamme jo lumen ja joulupukin tuloa innolla!”

Yleisön pyynnöstä ja siitä huolimatta Joulumanteli tulee taas!

 

Jo viidettä kertaa avataan ÄKSän ja Ärmyn yhteistyössä syntyneen Joulumantelin luukkuja. Tavallinen suklaakalenteri alkaa olla menneen joulun lumia, sillä ÄKSän lukijat on jo rokotettu joululauluneulalla. 

Joulumanteli sai alkunsa päätoimittajan viattomasta kysymyksestä: ”Löytäisimmekö äänekoselaislähtöistä joulumusiiikkia julkaistavaksi joulun alusviikoille?”

Ai että löytyisikö! Ärmyläiset laittoivat löytymään ja niin on julkaistu Joulumantelin alla on jo 130 jouluista rallia, luritusta ja harrasta vetoa, jotka ovat tehty äänekoskelaisin voimin.

Viime vuonna Joulumantelin tekoon osallistui 180 henkilöä. 

– Kyllä siinä sydämeeni tehtiin joulu, kun urakan jälkeen jäi pohtimaan miten upea yhteisöllinen ponnistus tämä on, Äänekosken Joulu-Pekaksi nimetty Ärmyn puheenjohtaja Pekka Ouli huokaa. 

Janne Poikolainen on heiluttanut tahtipuikkoa koko projektin ajan. 

– Parina vuonna laitettiin rima korkealla, kun mukaan kelpuutettiin vain ja ainoastaan uusia, ennen jullkaisemattomia omatekemiä kappaleita. Ensimmäisenä vuonna ”jouduin” niitä itse säveltämään ja sovittamaan kokonaisen joulukalenterin verran, Janne laskee. 

Kynnys on matala, sanoisimmeko ettei sitä ole ollenkaan. Joulumanteliin voi tulla mukaan kuka tahansa: kuoro, koululuokka, harrastepiiri, kotijoukko, työporukka tai ihan vain yksinään adventtisohjossa kyntävä musiikinharrastaja. 

– Coverit ja omat kappaleet ovat tervetulleita, kunhan vaan ovat jouluisia. Genrekin on kuin veteen piirretty viiva: esitys voi olla punkkia tai virsiä tai ihan mitä vaan siltä väliltä. Jazzia ei taida olla vielä kuultu, Janne vinkkaa. 

Äänitykseen ei tarvita studiota, vaan siihen riittää ihan aito ja kotikutoinen kännykkäveto. 

– Videosta plussaa mutta kuva on ehdoton, joulu-Pekka muistuttaa.

Kappaleet julkaistaan YouTubessa.

Tämän vuoden Joulumantelissa on jo muutamia luukkua valmiina. Mukaan otetaan niin paljon kuin lauluja riittää. 

– Jos kappaleita pursuaa yli laitojen, niin aloitetaan hyvissä ajoin. Onhan kauppojen hyllyilläkin jo niitä herkullisia, suussa sulavia joulusuklaita, Pekka sanoo. 

Pistä viestillä, jos innostut, mielellään sunnuntaihin 14. marraskuuta mennessä. Ilmoittautua voi osoitteeseen mantelijoulu@gmail.com 

– Ja lisätietoja saa kysymällä! 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy