Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen asiakaspalvelua hoidettiin alkuvuoden siirtymäaikana yhteisvastuullisesti pääsääntöisesti puhelimitse, sillä työllisyysalueen organisoitumisen vuoksi asiakkaille ei ollut vielä nimetty omaa asiantuntijaa.
Kevään myötä henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät ja työllisyysalueen asiakkaat jaettiin asiantuntijoille kuntien, toimialojen ja palvelutarpeen mukaan. Jaon myötä työnhakijoita on kevään mittaan ryhdytty tapaamaan aktiivisesti myös kasvotusten.
Työnhakijalle varataan aina omaan tilanteeseen ja työnhaun tarpeisiin sopiva tapaaminen. Asiakkaan ei siis itse tarvitse kantaa huolta oikeanlaisen ajan varaamisesta, vaan työllisyysasiantuntija huolehtii tapaamisten järjestämisestä. Asiakkaalle lähetetään varatusta puhelinajasta etukäteen aina tekstiviesti ja kasvokkaisesta tapaamisajasta lähetetään tekstiviestin lisäksi kirje. Kasvokkaiset tapaamiset tapahtuvat aina asiakkaan omassa kotikunnassa ajanvarauksella, päivystyspalvelua ilman ajanvarausta sen sijaan tarjotaan puhelimitse soittamalla puhelinneuvontaan tai suoraan omalle työllisyysasiantuntijalle.
Sähköinen yhteydenotto nopeuttaa asiakaspalvelua
Työmarkkinatorilla tehty sähköinen yhteydenottopyyntö on suositelluin tapa ottaa yhteyttä Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueella, olipa kyseessä sitten yleinen neuvonta tai oman työllisyysasiantuntijan tavoittelu. Yhteydenottopyyntöihin vastataan nopeasti, usein jo samana tai seuraavana päivänä, mutta kovimmankin kiireen keskellä viimeistään viiden arkipäivän kuluttua.
– Työllisyysasiantuntijamme liikkuvat paljon kunnissa asiakkaita tapaamassa, eivätkä he luonnollisesti voi tapaamisen tai siirtymisen aikana vastata puheluihin tai viesteihin. Yhteydenottopyyntöihin vastataan meillä nopeasti, työllisyyspalvelupäällikkö Pirjo Raittila-Parkkinen kertoo.
Jos yhteydenottopyynnön jättäminen Työmarkkinatorin kautta ei ole mahdollista, niin pyynnön voi jättää työllisyysalueelle myös soittamalla puhelinneuvontaan, lomakkeella sähköpostitse tai turvapostin kautta sekä kirjeenä kirjaamon osoitteeseen.
Puhelinneuvonta päivystää ja palvelee arkipäivisin
Omia asiakkaitaan palvelevien työllisyysasiantuntijoiden lisäksi työllisyysalueella toimii myös kaksi puhelinneuvonnan numeroa: työnhakijoiden puhelinneuvonta ja työnantajien puhelinneuvonta. Työllisyysalueelle soittava asiakas saa usein tarvitsemansa avun ja neuvot nopeasti jo puhelinneuvonnassa. Tarvittaessa puhelinneuvonnan kautta voi jättää myös yhteydenottopyynnön omalle työllisyysasiantuntijalle, jos asia kaipaa enemmän syventymistä tai asiakkaan tilanteen tuntemista.