ÄKS

Kai Mykkänen vieraili Äänekosken Kokoomossa

03.03.2020 07:58 (muokattu 03.03.2020 08:01)
Kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo (vas.) ja Kai Mykkänen tapasivat väkeä Äänekosken Kokoomossa maaliskuun alussa.
Yleisöä huolettivat maakunnan elinvoiman lisäksi koko Euroopan tilanne ja turvallisuus.

 

Kokoomuksen kansanedustajat Kai Mykkänen ja Sinuhe Wallinheimo vierailivat maanantaina Äänekosken Kokoomossa. Aiemmin päivällä Saarijärvellä esiintynyt Mykkänen jatkoi vierailua vielä Metsä Groupin tehdaskierrokselle.

Kokoomoon kerääntynyt yleisö sai kuulla Mykkäsen katsauksen koko maan poliittisen kentän tilanteeseen.

– Tuntuu, että kaikki puolueet ovat valuneet entistä enemmän vasemmalle, jopa vihreät ja keskusta. Tällä hetkellä meillä tehdään todella vasemmistolaista politiikkaa. Kyllähän tämä oppositiossa räksyttäminen turhauttaa siihen verrattuna, että voitaisiin olla hallituksessa tekemässä päätöksiä, entinen sisäministeri Mykkänen myönsi.

Yleisön jäsen, “vanhan liiton mieheksi” esittäytynyt kuulija tivasi ex-ministeriltä, miten Kreikan pakolaistilanne tulisi tällä kertaa ratkaista.

– Olemme ehdottaneet ulkorajakäsittelyä Kreikan rajalle. Rajanylitykset minimoimalla poistetaan motivaatio yrittää päästä Eurooppaan ilman oikeaa hätää. Tilanteesta tekee herkän myös se, että Turkilla on nyt tilaisuus painostaa Kreikkaa ja koko Eurooppaa, Mykkänen kertaili.

KANSAINVÄLISET asiat kiinnostivat Kokoomossa muutenkin. Paperittomien siirtolaisten löytäminen koettiin tärkeäksi, ja koko Euroopan turvallisuudesta oltiin huolissaan uuden pakolaisaallon kynnyksellä.

Mykkänen kommentoi myös ÄKSälle, miltä tilanne maakunnissa on alkuvuodesta näyttänyt.

– Olemme kiertäneet kolmekymmentä paikkkakuntaa eri kokoonpanoilla, ja hyvin samanlaisia kysymyksiä väellä on. Pikkukaupunkien elinvoimaan ei ole ihmelääkettä, mutta esimerkiksi kansainvälisen rekrytoinnin kohdentamisella voidaan hoitaa ikärakenteen muutoksista johtuvaa työvoimapulaa. Pohjanmaalla tästä on saatu jo hyviä tuloksia, Mykkänen pohti.

Työn tekemisen kannattavuuden parantaminen ja valtion velkaantumisen pysäyttäminen ovat kokoomuksen ratkaisuja elinvoiman säilyttämiseen. Mykkänen korosti etenkin Ääneseudun vahvuudeksi tulevaisuuden biotalousosaamista, jonka mahdollisuudet vasta aika näyttää.

– Biotuotetehtaan tekstiilikuituinnovaatiot ja JAMK:n BioPaavo-hanke Saarijärvellä luovat niitä tulevaisuuden ratkaisuja, joiden kautta myös pienyrittäjät saavat elinvoimaa toimintaansa, Kai Mykkänen kaavaili.

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Jaa, että Keskusta ja Vihreät “valuneet vasemmalle”. No, edellinen hallitus teki tosi jäätävää politiikkaa: Oli koulutusleikkaus, oli aktiivimalli, oli kiky-tunnit. Nyt ollaan palaamassa “normaaliin” mutta Kokoomukselle se liian vasemmistolaista? Ettei vain Kokoomus olisi siirtynyt vähän oikealle ja kyhnyttää Perussuomalaisten kylkeä?

  2. Jari Pakkala sanoo:

    “työn tekemisen kannatavuuden parantaminen”? Pitääkö palkallaan tulla toimeen? ilman sivutöitä? ilman sosiaalitukea?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy