– Naisten työssäkäyntiaste on Väestöliiton selvityksen mukaan Suomessa jo nyt hyvin korkea. Kokoaikatyössä olevien suomalaisäitien osuus on jopa 15-20 prosenttiyksikköä korkeammalla tasolla kuin muissa pohjoismaissa. Kouluikäisten lasten äitien työssäkäyntiaste on meillä Euroopan korkeimpia.
Pitkillä hoitovapailla olevat äidit ovat heitä, joilla ei ole työtä mihin palata.
–Kataisen-Urpilaisen hallitus ja sen ministerit ovat näköjään niin vieraantuneita tavallisen ihmisen arjesta, etteivät selvät faktat tässäkään ”uudistuksessa” merkitse mitään.
-Isät puolestaan osallistuisivat isyys-, vanhempain- ja hoitovapaiden käyttöön innokkaammin, jos kotihoidon tuen taso olisi ansiosidonnainen kuten esimerkiksi muissa pohjoismaissa. Siellä isille jää huomattavasti enemmän rahaa käteen kuin meidän kotihoidon tukemme nyt on, toteaa Paloniemi. Paloniemi vaatiikin hallitukselta todellisia tekoja tasa-arvon lisäämiseksi. Yksi parannus olisi juuri kotihoidon tuen ansiosidonnaisuus. Myös vanhemmuuden kustannukset olisi vihdoin jaettava ja luotava paremmat mahdollisuudet osa-aikatyöhön, kuten monissa muissa maissa on tehty.
-Pelkkä kotihoidontuen leikkaus vie perheiltä valinnan mahdollisuuden. Se suosii hyvätuloisia perheitä ja lyö korvalle vaikeimmassa asemassa olevia pienituloisia perheitä, yksinhuoltajaperheitä ja yrittäjäperheitä. Kaiken kukkuraksi leikkaus aiheuttaa arviolta 24.000 uuden lapsen päivähoitotarpeen. Sen hintalappu kunnille on noin 250-300 miljoonaa euroa, Paloniemi lataa.