ÄKS

Kartano Kievarin kesäteatterille huikeita näytelmiä ja valloittavia tähtiä

25.05.2020 15:22 (muokattu 25.05.2020 15:25)
Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Granstöm sekä taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä odottavat Kartano Kievarin kesäteatterin katsomon täyttymistä - mutta säädösten mukaan vain puolilleen!
Kartano Kievarin kesäteatteri saa vieraakseen Linnateatterin Turusta. Lavalla nähdään muun muassa Jaana Saarinen, Jukka Rasila, Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen. Nyt on vara mistä valita, sillä luvassa on viisi erilaista näytelmää.

Korona uhkasi lyödä kesäteatterin kylmilleen, vaan toisin kävi. Harmistus oli suuri, kun Teatteri Eurooppa Neljän, Jarmo Mäkisen tähdittämä Onnellinen mies jouduttiin siirtämään kalenterivuodella eteenpäin.

– Tässä on eletty jänniä aikoja, kun ollaan kuunneltu valtioneuvoston ohjeita, kuinka kesätoimintojen Kievarilla käy. Pari kuukautta ollaan soiteltu ja soviteltu Linnateatterin kanssa näytösten Hietamalle tulosta, Nina Rissanen Kievarilta iloitsee.

Kartano Kievarin kesäteatterissa on 550 paikkaa, säädösten mukaan paikkoja on karsittu puoleen.

– Tuoleja on asetettu katsomaan 275. Toimimme tarkasti annettujen turvaohjeiden mukaan, ja heti parkkipaikalle tultaessa on ohjeet saapumiseen tiedossa, Kievarin Riitta ja Lauri Pitkänen kertovat.

Turun Linnateatteri on Suomen suurin kiertävä teatteri. Kievarin lavalle tuodaan viisi erilaista näytöstä, joista ensimmäinen nähdään 4. heinäkuuta.

Luvassa on musiikkipitoista komediaa kaiken ikäsille. Outolan ruoka- ja juomatieteellinen tutkimuskeskus parkkeeraa Hietamalle heinäkuussa, näytelmällä Tatu ja Patu, syömään.

– Esitys kaikille niille, jotka ovat joskus syöneet, syövät juuri nyt tai suunnittelevat syövänsä, Linnateatterin sivuilla kerrotaan.

Piru Naiseksi -näytelmän pääosassa ovat huikeat Jaana Saarinen ja Jukka Rasila. Piru naiseksi on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle.

– Aikuinen nainen on maailmankaikkeuden rakastettavin ja pelottavin taruolento. Hänellä on ratkaisu kaikkeen, ja vastaukset myös sellaisiin kysymyksiin, joita ei ole koskaan esitettykään. Aikuinen nainen on mysteeri jopa itselleen. Piru naiseksi tarjoaa nyt rohkeimmille mahdollisuuden kurkata naiseuden kulisseihin, todellisuuden pimeämmälle puolelle.

Jukka Rasila hyppää rooliin myös näytelmän Appivanhempien ABC -kulisseissa.

– Miten appivanhempia lähestytään turvallisesti, saako appiukkoa katsoa silmiin ja minkälaisia kukkia anopille ei kannata viedä ensitapaamisella? Kaikki nämä ja monta muuta selviytymisen kannalta olennaista tietoa selviää, kun Appivanhempien ABC – 10 tapaa selvitä! iskeytyy anopin käsilaukun lailla näköhermoille Kievarin Kesäteatterissa.

Tosielämän pariskunta Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen pääsevät näyttelemään kaksin näytelmässä Kahden kauppa. Peter Quilterin ympäri maailmaa esitetty menestyskomedia nyt ensi kertaa suomenkielisenä. Lavalla nähdään kaksi näyttelijää, neljä eri kohtausta ja neljä eri tarinaa rakkaudesta: sokkotreffit, ystävyyden rajat, avioeromatka ja kolmatta kertaa alttarille.

Kievarilla vieraillut Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Granström kertoo ohjelmatarjonnasta, ja iloitsee siitä, että koronarajoituksia puretaa, jotta päästään tekemään töitä.

– Teatterin lisäksi nähdään vielä stand uppia. Ensimmäiseen esitykseen saadaan Mika Eirtovaara ja André Wicktröm tai Niko Kivelä, se on vielä avoin, Grandström vinkkaa.

No niin, nyt saadaan kesäteatteria jokaiseen makuun. Liput tulevat myyntiin ensi viikolla. Esityksiä on heinäkuun aikana kaikkiaan parikymmentä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy