Katso video: Valtakunnan 15. Virallinen Kylähullun julkistamisseremoniasta


Jukka Naukkarinen (vas) vastaanotti Äänekosken kaupungin huomoinosoituksen vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiaiselta. Kylähullu Matti Hämäläiseltä vastaanotettiin titteli ja siihen kuuluvaa rekvisiittaa.

Valtakunnan XV. Viralliseksi Kylähulluksi tänään lauantaina nimetty, Ummeljoelta kotoisin oleva Jukka Naukkarinen sai Kylähullu Matti Hämäläiseltä melkoisen määrän palkintoja ja ohjeita.

 

Julkistamista ja nimeämisjuhlaa vietettiin lauantaina 31. elokuuta Äänekosken Koivistonkylällä. Mukana oli kaikkiaan yhdeksän Valtakunnan Kylähullua. Jukka Naukkarinen sai kantaakseen viitan, jonka miehustaa koristaa Äänekosken vaakuna.

– Ei meitä ole ennen ollut näin suurta joukkoa paikalla yhtä aikaa, kaikkien aikojen toinen Kylähullu, vihijärveläinen Helmer Pesonen iloitsi.

Virallinen kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visijoitsijana. Kylähullulta edellytetään ennakkoluulottomuutta, vahvaa tahtotilaa ja itsensä peliin laittamista ja hän on aikaansaanut merkittävää, konkreettista jälkeä. Kylähullulta odotetaan luovaa, tuloksellista, kaukokatseista, kylähullulle sopivaa toimintaa kylätoiminnassa ja paikallisessa kehittämisessä.

Vastaa