ÄKS

Katso vinkit: Hauskaa palmusunnuntaita voi viettää myös ilman virpomiskierrosta

27.03.2021 08:40
Korona-ajan vuoksi ovelta ovelle kulkeminen kannattaa jättää väliin. Pääsiäisteemaista puuhastelua voi harrastaa myös pandemiaturvallisesti, vinkkaa ÄKSän toimitus.

Pääsiäismunien piilottelu

Karkkiöverit voi taata piilottamalla pikku virpojille varatut herkut pitkin taloa. Lapsille voi myös sanoa, että aidon pääsiäisnoidan varustukseen kuuluu rätti tahi pölyhuiska, jolla saa etsiessään pyyhkäistä piilopaikan puhtaaksi. Telkkarin takunen, porrasaskelmat ja kirjahyllyt kannattaakin tällä kertaa hyödyntää piilopaikkoina sohvatyynyjen, lelulaatikoiden ja pyykkikorin ohella.

Etävirvonta

Hyvää onnea tulevalle vuodelle voi toivoa mummoille, papoille ja muille myös ikkunan tai älypuhelimen näytön lävitse. Palkan virkaa toimittavat vastausviestissä saadut emojit, jotka voi lunastaa nameiksi seuraavassa sukukokouksessa. Näppärä kerrostalo-asuja laskee herkkukorin tarjolle parvekkeelta, muistoja talteen tahtovalle voi tyrkätä vitsat ovenpielen nietokseen. Muistetaan kerätä roskat!

Kyöpelinvuoren kykykilpailu

Jokainen osanottaja maskeerataan, puvustetaan ja kammataan hurjaksi trulliksi, jolla on tietenkin myös erityistaitoja. Yksi kerrallaan esiintyjät tulevat raadin eteen antamaan parastaan vaikka laulamalla, tanssimalla tai mimiikan keinoin. Raati äänestää pääsiäisherkuilla, jotka lopussa syödään yhdessä. Tästä kannattaa tallettaa todisteet jälkipolville tai teettää sukulaisille videotervehdys – etenkin, jos aikuisetkin saadaan osallistumaan.

Pihalle pupuhippaan!

Jos sää sallii, kannattaa mennä ulos, suosittelee THL:kin (kuva). ÄKS vinkkasi Suomen Ladun pääsiäishenkisiä ulkoleikkejä jo vuonna 2016. Relevantteja edelleen!

Mukavaa palmusunnuntaita ja pääsiäisen odotusta kaikille.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy