ÄKS

Kaupunginjohtaja Ääniä Festivaalin ja kaupungin yhteistyöstä: “Äänekoski kaipaa kulttuurin ykkösjuttua!”

06.02.2021 06:00 (muokattu 06.02.2021 14:14)
Ääniä Festivaali panostaa digitaaliseen tapahtumasisältöön. Helmikuun ystävänpäivätapahtuma striimataan YouTubessa 14.2. klo 14-15.

Ääniä Festivaali panostaa digitaaliseen tapahtumasisältöön. Helmikuun ystävänpäivätapahtuma striimataan festivaalin verkkosivulle. Äänekoski tunnetaan urheilustaan ja teollisuudestaan. Miltäs kuulostaisi kotikunnan kutsuminen kulttuurikaupungiksi?

 

Ensi kesänä toteutuva Ääniä Festivaali täyttää tyhjiön, joka kaupungin kulttuuritarjontaan syntyi Keitelejazzin pitkän historian päätyttyä vuoteen 2019. Ensimmäistä kertaa järjestettävän monitaidefestivaalin harteille asetetaan nyt isot odotukset.

Äänekosken kaupunki ja Ääniä Festivaali solmivat sopimuksen tulevan kesän järjestelyistä. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen uskoo yhteistyön tukevan kaupunkilaisten hyvinvointia ja tarjoavan vilinää kesäaikaan.

– Kaupungilla ja Ääniä-tapahtumalla on useita yhteisiä tavoitteita, minkä takia yhteistyöstä neuvottelu oli luonnollista. Ihmisten saaminen liikkeelle osallistamalla ja pääsymaksuttomilla tapahtumilla sekä yhteisöllisyyden lisääminen vaikuttavat suoraan viihtyvyyteen ja antavat uudenlaisia tilaisuuksia alueen yrityksille, Tuonen sanoo.

– Äänekosken kaupungin tuki on meille tärkeää paitsi järjestelyiden mahdollistajana niin myös henkisesti. Olen innoissani yhteistyöstä ja toivon tämän yhteisen projektin jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen, Ääniä Festivaalin vastaava tuottaja Jasu Rossi toteaa.

Kaupunginhallitus vahvisti kaupungin ja Ääniä Festivaalin markkinointi- ja yhteistyösopimuksen maanantaina 1. helmikuuta. Tapahtumasta vastaa paikallinen kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk yhdessä Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry:n kanssa.

Yhteistysopimuksen tavoitteena on myös vahvistaa positiivista kaupunkikuvaa Äänekoskesta rikastuttamalla kaupungin kulttuuritarjontaa.

– Haluamme profiloitua yhtä lailla sekä liikunta- että kulttuurikaupunkina. Meillä on jo liikunnan ykköstason osaamista, joten nyt tästä aivan uudenlaisesta monitaidefestivaalista odotetaan puolestaan kulttuurin ykköstapahtumaa Äänekoskelle, Tuononen kertoo.

Yhteistyösopimuksen hinta on arvonlisäverottomana 20 000 euroa. Merkittävän tuen vastapainoksi Ääniä Festivaalin odotetaan lisäävän paikkakunnan vetovoimaisuutta ja samalla tarjoavan merkittävän osan kesän kulttuurielämyksistä.

– Äänekoskella on vahva historia kulttuuritapahtumissa ja aktiivinen kulttuurielämä, joten ihmisten odotukset ovat kovat, kaupunginjohtaja jatkaa.

Ääniä Festivaali keskittyy Äänekosken kaupunkialueelle mutta levittäytyy myös taajamiin. Kaupunki on luvannut tapahtumalle käyttöön kulttuuritoimen tiloja ja ulkoalueita niin Äänekoskelta kuin Suolahdestakin.

Ääniä Festivaali esittelee monipuolisen ohjelmistonsa helmiä ja tapahtuman tekijöitä suorassa lähetyksessä YouTube-kanavallaan helmikuun 14. päivä.

– Saimme valtavan määrän yhteydenottoja ja kiinnostuneita viestejä juuri päättyneessä esiintyjähaussamme! Haluamme nyt tarjota ihmisille pientä makupalaa tulevasta ja samalla antaa mahdollisuuden kysellä monitaidefestivaalista meiltä suoraan, Rossi kertoo.

Tapahtuma pyrkii tarjoamaan laajan kattauksen taiteen tekijöitä ja kulttuurikokemuksia niin musiikin, kuvataiteen, teatterin, elokuvan, tanssin, mediataiteen kuin kirjallisuudenkin aloilta ympäri Suomea.

Ystävänpäivätapahtumassa jälkimmäistä taiteenmuotoa edustaa Maija Piitulaisen runonlausunta. Lisäksi mukana ovat taiteilija Ari Liimatainen ja Ääniä Festivaalin ohjelmistosta vastaava muusikko Mimi Steffansson.

– Tällainen maailmanaika vaatii uudenlaista lähestymistä myös tapahtuman tekemiseen. Kameroiden kautta etäyleisölle kuvataiteen esittäminen ei ole mikään yksinkertainen juttu ja silti Ari oli heti valmis ideoimaan tätä eteenpäin! Rossi iloitsee.

Tapahtuman livestriimi lähetetään YouTuben kautta sunnuntaina 14. helmikuuta kello 14–15 välillä. Lähetyksen aikana avoinna on myös tsätti kysymysten esittämiselle.

Ääniä Festivaali 26.7.–1.8.2021 Äänekoskella. Ystävänpäivätapahtuman live sunnuntaina 14.2. klo 14-15, festivaalin sivuilla osoitteessa aaniafestivaali.fi

ÄKSän printissä sekä verkossa kirjoitetaan säännöllisesti taiteesta ja kerrotaan uudesta monitaidefestivaalista. Ääniä Festivaalia tehdään paikallisesti, kaikille, yhdessä ja intohimolla.

Voittoa tavoittelematonta uutta tapahtumaa järjestävät paikalliset kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki OSK ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry.

Seuraa tapahtuman rakentumista sosiaalisessa mediassa ja ÄKSän sivuilla.

Vastaa

  1. -marke- sanoo:

    Nyt on kulttuuria tarjolla uudella otteella.

    On mahdollisuus syventää ja laajentaa kulttuuria eri genrejen välillä.

    Kulttuurikin ottaa nyt digiloikan,siitä on hyötyä myös kun tämä pandemia on historiaa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy