ÄKS

Kaupunginjohtaja eläkeläisten tentattavana

20.01.2020 14:14 (muokattu 20.01.2020 14:36)
Kaupunginjohtaja Matti Tuonosta tuli Suopunkiin kuulemaan 65 hengen eläkeläisjoukko.
Suolahden Eläkkeensaajien aamukahvilla kuultiin kaupungin kuulumiset suoraan pääkallopaikalta kaupunginjohtaja Matti Tuonosen kertomana. 

 

Matti Tuononen muisteli käyneensä Suolahden Eläkkeensaajien vieraana juuri kaupunginjohtajaksi tulleena.

– Paljon on tapahtunut sen jälkeen, Tuononen laski.

Tuonosen ynnäyksen mukaan hänen aikana on Suolahteen investoitu noin 50 miljoonalla eurolla: yhtenäiskoulu, kaksi päiväkotia, keskuskeittiö, asema-alueen kehittäminen, kiskoautovarikko, sataman laiturit ja kuntoportaat.

– Ja parhaillaan on rakenteilla maailman energiatehokkain jäähalli. Jos pekkaa päälle lasketaan euroja, niin Suolahti on saanut taajamista eniten, Tuononen muistutti.

Tilaisuuden avannut Maija Piitulainen sanoi, että suolahtelaisten tyytymättömyys on vähentynyt ja ilmapiiri muuttunut positiivisemmaksi.

– Ei olla valittajia, vaikka niin moititaankin. Paljon tehdään ite, mutta toiveena on, että palvelut säilyvät ja paikat pysyvät kunnossa. Meidän kylällä on nouseva fiilis, Piitulainen sanoi.

Tuononen kertoi ikäihmisten asioiden olevan nyt tapetilla. Muuttoliike Äänekosken suuntaan on suurinta yli 63-vuotiaiden keskuudessa.

– Suolahdessa sijaitseva Kotisatama ei ole kaupungin omistuksessa, vaan olemme talossa vuokralla vielä kuuden vuoden ajan. Meidän pitää alkaa puntaroida vaihtoehtoja, rakennammeko omat tilat, vai ostammeko Kotisataman omaksemme. Toivon, että tähän asiaan saadaan päätös vielä tämän kevään aikana, Tuononen sanoi.

Kaupunki on investoinut runsaasti, Tuonosen mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan kerskakulutusta.

– On satsattu varhaiskasvatukseen ja kouluihin sekä liikuntapaikkoihin. Kulttuuritilamme ovat heikommassa asemassa, mutta emme ole kuitenkaan muihin kuntiin verrattuna kulttuurin osalta ollenkaan huonossa tilassa. Toivoisin investoinneille kattoa, jonka näkisi olevan seitsemän miljoonan luokkaa.

Suolahtisalin kohtalo nousee yleisön keskuudessa pintaan.

– Olemme siinä vuokralaisen asemassa, emmekä ala remontoimaan toisen omaa, Tuononen kuittasi.

Tuononen ei pidä realistisena ajatusta, että terveysasemia alettaisi rakentaa taajamiin.

– Aikoinaan tehty terveysasemapäätös tehtiin talouden ja toiminnan näkökulmasta. Emme ala rakentaa terveysasemia uudelleen, mutta kuljetuksia voimme parantaa, Tuononen sanoi.

Tuononen sai raikuvat aplodit kertoessaan, kuinka hän tuo tänään kokoontuvan kaupunginhallitukselle esityksen, että Suolahden uimahallin kuntosaliin pääsee seniorikortilla myös viikonloppuisin.

– Tämä on aivan huikea uutinen, Piitulainen huikkasi.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen sai Suolahden eläkkeensaajien kässäkerholaisten kutomat villasukat Maija Piitulaisen kiitosten kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy