ÄKS

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen: ”Äänekoski voi hyvin ja porskuttaa” – tehdasuutinen on hyvä uutinen koko Keski-Suomelle

16.09.2021 10:59 (muokattu 16.09.2021 11:03)
Matti Tuononen. Arkistokuva.

Metsä Group ilmoitti tänään rakentavansa Äänekoskelle Kerto® LVL -tehtaan. Se on jättipotti Äänekoskelle ja koko Keski-Suomelle. Tehdas tuo tullessaan työpaikkoja 140 ja arvoketjuun 200.  Tehdasrakentaminen tuo kaupunkiin pöhinää tuhannen rakentajan verran. 

 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen on uutisesta enemmän kuin kiitollinen, ei kuitenkaan yllättänyt, sillä valmistellut kaavat ja tehdyt maakaupat ovat enteilleet jättipottiuutista.

– Olemme olleet notkeita kaavoituspolitiikassamme, Matti Tuononen sanoo.

On aihetta juhlaan. Kaupunginjohtaja on Äänekoskella toimiessaan saanut lukea ja vastaanottaa näitä hyviä, isoja tehdasuutisia ennenkin.

– Biotuotetehdas ja Meconet, Metsä Springn ja Valmetin koelaitos, mainitaan nyt nämä. Lähes joka vuosi on meille syntynyt teollisuuteen jotain hyvää. Tällaiset uutiset houkuttelee, ja kuten olemme jo nähneet, on meille on syntynyt uutta yritystoimintaa Hirvaskankaalle ja joka puolelle kaupunkia. Kaikki liittyy tavalla tai toisella metsäteollisuuteen tai sen tekemiin investointeihin. Nyt jäämme odottamaan mitä seuraavaksi tulee, Tuononen iloitsee.

Kaupungintalolla ollaan tyytyväisin mielin.

– Teemme kaikkemme, että teollisuus ja yritykset kiinnostuvat Äänekoskesta. Jäämme innolla odottamaan millainen uusi pöhinä Äänekoskelle tulee. Tuhat henkilötyövuotta rakentamisen ajalle näkyy kaupunkikuvassa ja yrityksissämme varmasti. Nyt kun vain kaikki osaisivat hyödyntää rakentamisen ajan maksimaalisesti.

16.9.2021 kirjataan historiankirjoihin tämän hyvän uutisen myötä.

– Näin tehdään. Kaupunki voi hyvin ja porskuttaa eteenpäin, Matti Tuononen sanoo.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy