ÄKS

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen: “On raukkamaista ja tuomittavaa syyllistää nuorisoa koronatartunnoista”

15.09.2020 14:44
Käyttäydään vastuullisesti ja pidetään toisistamme huolta. Kuvankaappaus alla olevalta videolta.

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen tuomitsee jyrkästi somessa tapahtuvaa nuorten syyllistämistä. 

 

Tilanne on koronatartuntojen Äänekosken osalta vakava, mutta toistaiseksi hallinnassa. Tartuntaketjut on jäljitetty ja altistuneet ihmiset on asetettu tartuntatautilääkärin toimesta karanteeniin. Varotoimena on POKElla ja lukiolla siirrytty etäopetukseen.

– Tällä linjalla jatketaan parin viikon ajan. Myös urheiluseurat ovat toimineet ennakoivasti varovaisuusperiaatteita noudattaen ja peruneet sisäharjoitusvuoroja, Matti Tuononen sanoo.

Kaupunginjohtaja vetoaa kaikkiin äänekoskelaisiin, ettei tartunnan saaneita nuoria ja samalla koko Äänekosken nuoria ei syyllistettäisi.

– Eivät nämä ihmiset ole tahallaan itselleen virusta hankkineet, eivätkä varmasti sitä halunneet. On todella raukkamaista ja tuomittavaa kirjoittaa näistä ihmisistä somessa ja mielipideosastoilla, kuin syyllisistä. He ovat meitä äänekoskelaisia, varmasti vastuuntuntoisia ihmisiä, jotka ovat haluamattaan saaneet tämän viheliäisen viruksen.

Nyt ei ole aika etsiä syyllisiä, vaan ratkaisuja.

– Meidän on puhallettava yhteen hiileen, noudatettava turvavälejä, pestävä käsiä, ja käytettävä maskeja tarvittaessa. Välttäkää turhia kontakteja, välttäkää joukkokoontumisia. Nämä on yksinkertaisia ja tehokkaita keinoja. Välittäkää toisista ihmisistä ja käyttäytykää vastuullisesti. Matti Tuononen muistuttaa.

 

 

Vastaa

 1. Heikki Valkonen sanoo:

  Juurikin näin!

 2. Timo Enäkoski sanoo:

  Asiaa. Kiitos Tuononen.
  kitkerä vanhus Enäkoski

 3. Kalle perä sanoo:

  Juurinkin näin. Heti oltiin facebookin puskaradiossa levittämässä oikein faktatietoa, muun muuan åkermanin likka siellä päti kuin mikäkin tietopankki. Löpinät pois ja jäitä hattuun.

 4. Mika sanoo:

  Turha nuoria on uhkailla, mutta kyllä nuorten pitää myös ottaa vastuuta. Suurin syy taudin tarttumiseen näin ripeästi on hällä väliä-asenne ja välinpitämättömyys. Uhkarohkeus ja taudin vähättely johtaa tällaiseen lopputulokseen.

 5. Nuhassa kotona sanoo:

  Tuo sama typeryys näkyy kaikkialla:
  1. Syytellään muita, kuvitellaan että viruksen tuo muualta joku muukalainen, ei omaan viiteryhmään kuuluva, mutta itse reissataan huoletta ja änkeillään sukujuhliin, köh köh syysflunssa.
  2. Ei tajuta, että voidaan itse olla se oireeton tartuttaja
  3. Ei viitsitä käyttää maskia, jolla pysäytetään tartunta itseen.

  Virus leviää juuri näiden ajatusvirheiden avulla. Käytä maskia äläkä änkee. Ole viisas ja ota muiden jo tekemistä virheistä oppia.

 6. Päivi H-Jokela sanoo:

  Ettäkö baareissa juhlivat nuoret eivät ole puolen aikana tulleet tietoisiksi koronaa estävistä toimenpiteistä? Että heidän ei siis tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa tartunnan levittämisestä? Vastuu on myös heillä, ja seuraukset on opittava kantamaan. Ilman vihapuhetta:omat nuoreni ovat ainakin joutuneet sekä koulussa että kotona ottamaan vastuuta teoistaan, jos niissä on moitittavaa. Mutta he ovatkin nyt jo nelikymppisiä. Ennen oli paremmin.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy