ÄKS

Kaupunginjohtajalle luovutettiin kuntalaisaloite Sumiaisten ja Konginkankaan terveysasemien osittaisesta palauttamisesta

12.12.2019 20:43
Kömin Killan puheenjohtaja Reetta Korjonen luovutti adressin kaupunginjohtaja Matti Tuonoselle ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Tiusaselle eteenpäin vietäväksi.
Konginkankaalla käytiin hyvää keskustelua kuntalaisen kuulemistilaisuudessa, jossa luovutettiin myös adressi terveysasemien palauttamisesta Sumiaisiin ja Konginkankaalle. Kuntalaisaloite jätettiin kaupunginjohtajalle. 

 

Nimien keräys laitettiin alulle viime keväänä. Nettiadressiin keräytyi kaikkiaan 427 allekirjoitusta, joista 411 on äänekoskelaisten ja 61 ulkopaikkakuntalaisten nimiä, sellaisten, joilla on esimerkiksi mökki Äänekoskella.

– Sumiaisista ja Konginkankaalta on vanhojen ihmisten vaikea lähteä lääkäriin. Tämä aiheuttaa paljon kuluja ja läheisiltä poissaoloja töistä, kun joutuvat lähteä saattamaan. Yksi lääkärissäkäynti maksaa kelataksilla noin 5 prosenttia eläkkeestä, se on paljon, eli joskus joutuu miettimään, pystyykö lähteä hakemaan apua terveyskeskuksesta, Korjonen kertoi.

Kuntalaisaloite jätettiin otsikolla: Sumiaisten ja Konginkankaan terveysasemien osittainen palauttaminen.

– Aloite on hyvin perusteltu, ja asioita on pohdittu monelta kantilta, Korjonen kertoi.

Matti Tuononen lupasi perehtyä asiaan, ja viedä kuntalaisaloitteen eteenpäin.

Kuntalaki takaa kuntalaisille oikeuden tehdä kunnalle aloite sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle ilmoitetaan aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, asia on otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Lue lisää illan keskusteluista 19.12. ilmestyvästä ÄKSästä. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Sydäntä ja järkeä, asia on tärkeä! sanoo:

    Tämä on erittäin järkevä aloite! Ei aiheuta lisäkustannuksia nykytilanteeseen ja lisää elinvoimaa näissä entisissä kuntakeskuksissa valtavasti kerrannaisvaikutuksineen.Toivotaan, että päättäjät yli puoluerajojen lähtevät tähän perusteltuun asiaan mukaan.

  2. Yksi idea toteuttamiseen... sanoo:

    Voisiko ns. elinvoimayksikkö osallistua tämän asian rahoitukseen? Asiahan edistää elinvoimaa, mitä suurimmassa määrin. Tänäkin vuonna ns. elinvoimayksikkö kuluttaa 3,7 miljoonaa euroa johonkin eli on tämän verran miinuksella talousarviossa! Vaikutuksia en ole paljon havainnut…

  3. Esko S. sanoo:

    Terveysasemien toiminnan lakkauttaminen 2014 oli virhe, joka ajoi myös asukasluvun pahasti laskuun näillä paikkakunnilla. Nyt korjataan asia!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy