ÄKS

Kaupunki ohjeistaa vanhuspalveluyksiköiden jouluvierailuihin

18.12.2020 19:39

Joulun aikaan vanhuspalveluyksiköissä ei suositella kotilomia. Tapaamiset hoivayksiköissä tulee sopia etukäteen. 

Kaupunki muistuttaa, että vierailuille yksikköön voi tulla vain täysin terveenä, jottei asumisyksiköiden asukkaita altisteta tartunnoille. Jos vierailulle yritetään saapua flunssaoireisena tai muutoin infektio-oireisena, henkilökunta pyytää poistumaan tiloista ja siirtää vierailua. Henkilöstö varmistaa vierailijoiden voinnin kysymällä sitä ennen vierailua. Henkilökunta ohjeistaa vierailijoita ennen tapaamisia.

Äänekosken asumisyksiköiden vierailut toteutetaan sään salliessa ulkoilmassa tai erillisessä vierailutilassa kaikkien niiden asukkaiden osalta, joiden toimintakyky sen sallii. Vierailujen kestoa ei rajoiteta.

Tapaamisten aikana ohjataan käyttämään hengityssuojainta, jotka annetaan yksiköstä. Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, joka varmistetaan antamalla käsidesinfiointiainetta ulkotapaamisien osalta ennen hengityssuojaimen asettamista. Lähikontaktia suositellaan edelleen vältettävän, mutta esimerkiksi pyörätuolia voi ulkoilmassa omainen tai läheinen työntää.

Jos asukkaan vointi ei salli ulkotapaamisia, omaiset pääsevät vierailemaan asumisyksiköiden sisätiloihin asukkaan omaan huoneeseen tai yksikössä erikseen järjestettyyn vierailutilaan. Vierailuista tulee sopia etukäteen, jotta henkilökunta osaa ottaa vieraat vastaan ja antaa asianmukaiset ohjeet ja suojavarusteet vierailijoiden käyttöön. Vierailuun voi tulla enintään 1-2 henkilöä kerrallaan. Tapaamisten alussa henkilöstö ohjaa vierailijat käsien desinfiointiin ennen yksikön sisätiloihin tuloa ja ennen hengityssuojainten asettamista. Hengityssuojainta käytetään koko vierailun ajan. Tapaamiset toteutetaan asukkaiden omissa huoneissa tai erillisessä vierailutilassa ja kulkemista yleisissä tiloissa vältetään. Joukkotapaamisia, kuten isoja syntymäpäiväjuhlia ei tiloissa edelleenkään järjestetä.

Yksiköiden asukkaat voivat ulkoilla omaisten, ystävien, vapaaehtoistyöntekijöiden tai muiden avustajien kanssa. Tämä edellyttää sitä, että ulkoilua toteuttava taho noudattaa annettuja ohjeista ja käyttää annettuja suojaimia. Myös ulkoilusta tulee sopia etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy