ÄKS

Kaupunki sai oman viestintäsuunnitteljan

25.10.2021 11:20
Suvi Kallioinen lähtee tutustumaan uusiin tehtäviin sekä äänekoskelaisiin mielenkiinnolla ja toimittajan uteliaisuudella.

Suvi Kallioinen hyppäsi lehti-alalta kaupungin palkkalistoille. Toimituksessa esittäytymässä käynyt ex-päätoimittaja kuunteli tarkalla korvalla huomioita ja toiveita kaupungin tiedottamisen suhteen. 

 

– Minulla on 15 vuoden kokemus paikallislehtityöstä Petäjävesi-lehdessä, jossa työskentelin viimeiset yhdeksän vuotta päätoimittajana.

Kallioinen kertoo, että on jännittävää olla deskin toisella puolella. Uusi työ vaikuttaa mielenkiintoiselta haasteelta ja kokemukselta.

– Sijoitun hallinnollisesti osaksi hallintopalveluita, mutta palvelen koko kaupunkia ja kaikkia toimialoja, Kallioinen summaa.

Äänekoskella ei ei ole viestinnästä vastaavaa ammattilaista, vaikka viestinnän tarve on lisääntynyt ja sen merkitys kasvanut. Kallioisen tehtävänä on huolehtia kaupungin viestinnästä ja välittää asukkaille ajantasaista tietoa kaupungin toiminnasta. Tiedottaminen ja varsinkin nopea tiedottaminen on tärkeää, se huomattiin viimeistään koronan myötä. Kallioisen tehtäväkenttä on laaja: ulospäin tehtävän viestinnän lisäksi hän lähtee kehittämään koko kaupungin tiedottamista.

– Viestintäsuunnittelijan toimea perustettaessa on linjattu, että tehtäviin kuuluu kaupungin viestinnän koordinointi ja ohjeistus, viestinnän kehittäminen, kriisiviestintä, viestintätiimin vetäminen, sisäinen viestintäkoulutus ja mediayhteyshenkilönä toimiminen. Lisäksi viestintäsuunnittelijana vastaan verkkosivuston koordinoinnista ja kehittämisestä sekä verkkosivuston vastaavan toimittajan ja sosiaalisen median kanavien vastaavan toimittajan tehtävistä, Suvi Kallioinen luettelee.

– Tervetuloa Äänekoskelle, Suvi!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy