ÄKS

Kaupunki uskoo Ääniä Festivaalin vetovoimaan – monitaidetapahtuma alkaa tänään

26.07.2021 06:00
Kuva: Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen (vas.) ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen uskovat Ääniä Festivaalin vetovoimaan.

Ääniä Festivaalin pääyhteistyökumppani Äänekosken kaupunki on nostanut festivaalin kulttuurivuoden päätapahtumaksi. Kaupunki uskoo festivaalin vetovoimaan myös kuntarajojen ulkopuolella.

 

Ääniä Festivaali on vihdoin täällä! Tapahtuman pääyhteistyökumppanin edustajat tunnustavat, että pitkän korona-ajan jälkeen monipuolisesti kulttuuria tarjoileva monitaidetapahtuma tuntuu tervetulleelta lisältä kesään.

– Yleensä minulla on aina kalenterissa jokin keikka, jota odotan. Korona-aika on tuntunut todella pitkältä, ja on ihanaa, että nyt saadaan omaan kaupunkiin iso tapahtuma, jossa on monipuolisesti tarjontaa kaikille, matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen toteaa.

Kaupunkilaisten lisäksi Ääniä Festivaalin yleisöstä löytynee myös mökkeilijöitä ja muita uteliaita ulkopaikkakuntalaisia. Hytönen uskoo, että sana festivaalista on levinnyt laajalle.

– Kulttuuri on ehdottomasti yksi kaupunkimme vetovoimatekijä. On pakko nostaa hattua festarin tekijöille siitä, että on lähdetty tekemään uutta tapahtumaa vapaaehtoistyön pohjalta ja selkeästi rakkaudesta koko Ääneseutuun, Hytönen toteaa.

Uutta virtaa 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen odottaa niin ikään innolla festivaalin tuomaa uutta virtaa tapahtuma- ja kulttuurikentälle. Etenkin paikallisten artistien nouseminen estradille on hänestä hieno juttu, sillä usein paikalliset tekijät ovat jääneet isojen nimien varjoon tai olleet lämmittelyesiintyjän roolissa.

– On hienoa, että Ääniä Festivaali on nostanut keskiöön nimenomaan paikallista osaamistamme. Se, että festarilla on panostettu saavutettavuuteen, on ehdottoman hyvä juttu. Mennyt puolitoista vuotta on ollut katastrofaalinen, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä.

Se on varmaa, että yleisö odottaa kovasti, että kulttuuria pääsee kuluttamaan muutenkin kuin ruudun välityksellä.

– Yleisön ja esiintyjien välinen jännite tuo aina tapahtumaan oman mausteensa. Striimi on hyvä apuväline, mutta siitä puuttuu se livetapahtuman positiivinen vaaran tunne. Ei näytön päässä pääse täysin samaan fiilikseen, Matti Tuononen toteaa.

Aistit auki

Kaiken kaikkiaan Äänekoskelle saapuvan festarikävijän kannattaa pitää aistit avoinna ja tutustua kaupunkiin ennakkoluulottomasti myös esimerkiksi luonto- ja liikunta-aktiviteettien muodossa, Milla Hytönen muistuttaa.

– Mahdollisuudet ovat rajattomat, kun lähtee kokeilemaan avoimin mielin, hän kannustaa.

Tapahtumaviikon aikana esitykset, näyttelyt ja työpajat levittäytyvät laajalle paitsi kulttuurikentän eri kulmiin, myös pitkin poikin Ääneseutua, Matti Tuononen muistuttaa.

– Toivon todella, että yleisö löytää myös keskustaajaman ulkopuolella järjestettävän ohjelman. Nyt on mahdollisuus ottaa kaikki aistit käyttöön ja ahmia kulttuuria koko kaupungin täydeltä!

Ääniä Festivaali 26.7.–1.8.2021 Äänekoskella. Ohjelma ja lisätiedot: www.aaniafestivaali.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy