Keskustan istuva kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas, kivijärveläinen Anne Kalmari jatkaa vaalityöntään tutulla toiminnallisella teemalla, eli kaurahiutalaiden pussitustalkoilla.
Lauantaiaamupäivän tupailtaan Pertti ja Riitta Ruuskan kotiin saapui keskustaväkeä reilut toistakymmentä päätä. Kalmari kertoo kiertävänsä kaurahiutaleiden pussituksen merkeissä kaikki keskisuomalaiset pitäjät. Kangashäkintien varressa sijaitseva Ruuskan talo on kymmenes paikka. Kalamari pistää pussituslinjan käyntiin tehokkaasti: ensin pestään kädet ja sitten vetäistään myssy päähän.
– Kyllä, olen suorittanut hygieniapassin, vieläpä täällä Äänekoskella, sitä on minulta lehdistö joskus muistanut kysyä, Kalmari nauraa.
Pussituksen lomassa käydään tiivistä keskustelua Brexitistä, heinän kynnöstä, lehmänlantapelleteistä, fosforista, kalastuksesta ja ilmastonmuutoksesta. Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja vastaili kysymyksiin sen minkä ennätti.
– Tällaiset pienet kohtaamiset ovat aivan parhaita, sillä juuri näissä saa palautetta ja kritiikkiä, jotta pysyy jalat maassa ja saa aivan konkreettista tietoa missä mennään, Kalmari sanoo.
Kansanedustaja pitää hallituksen tekemiä linjauksia hyvinä.
– Olemme saaneet 140 000 työtöntä töihin, ja yhtä moneen kotiin parempaa toimeentuloa. Olemme saaneet valtionvelkaa taittumaan sekä vientiä vetämään. Samaan aikaan on ihmiset ovat kysyneet olemmeko olleet oikeudenmukaisia. Täytyy ymmärtää, että emme me voi jättää velkojamme lastemme maksettavaksi, Kalmari sanoo.
Kalmari on hyvin pettynyt, kun pilottihanke kariutui Äänekosken osalta, eikä henkilöraideliikenne Äänekosken korkeudelle avautunut.
– Oli se suuri pettymys, mutta en ole menettänyt toivoani, ja toivon, etteivät äänekoskelaisetkaan ole. Avataan raideliikenne muille toimijoille, siinä on toivon paikka. Tämä olisi erittäin tärkeää koko Keski-Suomen elinkeinoelämälle, Kalmari sanoo.
Kun kysytään hoitajamitoituksesta, siihen tulee selkeä vastaus.
– 0,7 takana ollaan. On aivan hullua, että siinä vaiheessa kun vanhuksilla aletaan tekemään bisnestä, täytyy alkaa luomaan pelisääntöjä, Kalmari harmittelee.
Kalmari laskee, että Britannian mahdollinen Brexit-ero tulee näkyy myös Suomen maataloudessa.
– Onneksi meillä on tulossa puheenjohtajakausi, joten me olemme hieman enemmän tilanteen tasalla, Kalmari sanoi.
ÄKSässä myöhemmin: pussitustalkoisiin osallistuneen europarlamentaarikko Mirja Vehkaperän kuulumiset Brysselistä.
Aivan! Siis 140 TUHATTA!
Nyt on taas niin kaukana Totuudesta kuin voi olla.
On helppo sanoa työllistävänsä ihmisiä, jos ne saa pois tilastoista.
OIKEASTIHAN ihmiset ovat joutuneet allikkoon ja soskuun, osa eläkkeelle ja osa tehnyt itsemurhan.
Sitten on näitä ”röissäkävijöitä”, jotka on laitettu ilmaiseksi tekemään töitä ja OIKEAT työntekijät potkittu pihalle.
Miten se on hyvä asia? Tai miten siitä syntyy jotain hyvää?