Keitelejazzin järjestäjät kumoavat spekuloinnin tapahtuman taloushuolista. Pentti Ronkanen rauhoittelee, että tappiokaan ei lopettaisi tapahtumaa, päinvastoin.
Keitelejazzin taiteellinen johtaja Pentti Ronkanen vakuuttaa, että tapahtuma ei kiiku veitsenterällä. Ainakaan enemmän kuin tavallisesti, sillä luonnollisesti tämän kokoluokan festivaalin järjestämiseen liittyy aina epävarmuutta.
– Menestymisen ennustaminen tässä vaiheessa on vaikeaa, oikeastaan mahdotonta. Etukäteen ei voi tietää, mikä on ennakkolipunmyynnin ja ovimyynnin suhde. Minusta on naurettavaa, että taloushuolista spekuloidaan ennen kuin tapahtuma on edes alkanut, Ronkanen tykittää.
Järjestäjien tuohtumukseen on syynä julkisuuteen noussut väite, että Keitelejazzin organisaatiossa oltaisiin huolissaan tapahtuman taloudellisesta ahdingosta. Tiistaina 21. heinäkuuta ilmestyneessä Keskisuomalaisen jutussa heitettiin ilmoille mahdollisuus, että huono tulos olisi Keitelejazzin loppu.
Uutinen taloushuolista levisi keskiviikon aikana myös muihin medioihin.
– En ymmärrä tuon tiistaisen jutun negatiivista sävyä. Kerroin haastattelussa, että olin toivonut enemmän ennakkolipunmyyntiä. Se ei vielä tarkoita, että tapahtuma olisi veitsi kurkulla.
– Sitä paitsi, jos tappiota tulisi, niin meidän reaktiomme olisi täysin päinvastainen. Ainoa keino pankkilainojen maksamiseksi olisi nimittäin uuden tapahtuman järjestäminen, Ronkanen toteaa tiukasti.
Hän painottaa, että järjestäjillä on kyllä etukäteen mietittynä keinot tiukkaakin taloudellista tilannetta varten. Hätäilyn sijaan organisaatio valmistautuu hyvillä mielin ensimmäiseen jazziltaan.
Ennakkolippujen myynnistä Ronkanen ei osaa antaa tarkkaa arviota, mutta sekä keskiviikko että lauantai tuntuvat kiinnostavan ihmisiä. Niin ikään torstain progeillan ennakkomyynti vaikuttaa kasvavan hyvää tahtia.
Taloushuolien spekuloinnin käynnisti tämän vuoden poikkeuksellisen useat ulkomaalaiset kiinnitykset. Neljän päivän aikana esiintyy yhteensä seitsemän esiintyjää Iso-Britanniasta, Irlannista, Italiasta ja Norjasta.
Olen kuullut eniten spekulaatioita lippujen hinnoista, kun kallistuvat joka vuosi. Itselläni ei näihin ole varaa ja nautinkin Keitelejazzin aikana eniten siitä, että ihmisiä on paljon liikkeellä ja tämä kuollut kyläpahanen herää eloon. Paikallisissa ravintoloissakin on paljon väkeä. Sinne pääsee myös paljon halvemmalla kuin teltalle ja on tasokasta ohjelmaakin. Täältä tullaan Duo Tornado!
Lippujen hinnoista:
– Tom Jones/Paula Koivuniemi 75 euroa
– Keitelejazzien konsertit a´ 15 euroa, 3 konserttia 45 euroa
– Porin jazzien liput toimituskuluineen 73,50 euroa
Nii, ei ne sillon oo kalliit jos on 3 bändiä mitkä kiinnostaa nähdä, mutta jos vaan yks kiinnostaa, tai haluais vaan alueelle, niin hinta on iso. Eilen teltan ympärillä oli tosi paljon väkee. Jos liput olis ollu esim. 30-35 €, niin alueelle olis tullut enemmän ihmisiä ja varmaan ne olis juomilla kuitannu lipuista uupuvan hinnan. Porin jazzeilla on käsittääkseni päivässä n. 17 esiintyjää, niin siihen nähden tosi halpa lippu.. 🙂
Keitele Jazzien liput suht edulliset muihin festareihin verrattuna.
Ja kun luki sitä Keskisuomalaisen artikkelia niin sai kuvan että johtohenkilöt olivat ymmällään kun homma on lähtenyt lapasesta. Vuosien kokemuksella pystynevät arvioimaan sivukulut ja artistien vaatimukset, hotellit ja kuskaamiset. Tuskin lehti ihan voi sanoja laittaa Kaasisen suuhun.
Ja nämä suomalaiset artistit jotka kiertää kesää joka festareilla ja ovat juuri huulilla niitä ei tarvitse tänne maksaa vinkumaan esim Anssi Kela.
Yö oli hyvä ja ehkä joku tykkäsi Miljoonasateestakin. Hyvä vaan kun jotkut jaksaa tuoda maailmanluokan esiintyjät keskelle Suomea. Ensimmäisestä illasta onnittelut, Bonnie T oli hieno.
No ei ole edulliset liput. Seinäjoella järjestetään samaan aikaan Vauhtiajot. Liput maksavat saman hinnan, mutta esiintyjät ovat luokkaa Kaija K, Elastinen jne.
VOIHAN JAZZIT OLLA 3 PÄIVÄÄ KESTÄVÄ ILOITTELU, MIKSI NELJÄÄN VENYTTÄÄ. IHMISET EI JAKSA RIEKKUA JA RYYPÄTÄ JA RAHAT LOPPUU.
Kaupunki tukee isolla rahalla, ei mene nurin.