ÄKS

KeMulle oma Finna-näkymä – käy selaamassa mielenkiintoisia historiakuvia

10.09.2021 12:13 (muokattu 10.09.2021 12:16)
Arkistokuva: Ramin Kortit.

Keski-Suomen museon oma Finna-näkymä julkaistiin 9.9.2021 osana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

 

Keski-Suomen museon kuvatietoja on voinut selata valtakunnallisessa Finna.fi:ssä vuodesta 2016 alkaen, mutta nyt julkaistavien aineistojen kirjo laajenee esineisiin, arkistoaineistoihin ja taiteeseen. KeMun oma Finna-sivusto löytyy osoitteesta keskisuomenmuseo.finna.fi

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien aiheena on tänä vuonna Rajaton ja avoin. Teemalla halutaan nostaa esiin muun muassa kulttuuriympäristöön liittyvien tietojen saavutettavuutta. Kansallinen Finna-palvelu mahdollistaa kulttuuriperintöaineistojen avoimen saatavuuden kokoamalla yhteen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistojen tiedot helposti yhteen paikkaan. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien hengessä myös KeMun Finna-sivujen kokoelmanostoihin on koottu selattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä sisältöjä. Julkaistujen valokuvien kautta pääset tutustumaan esimerkiksi Keski-Suomen arkeologiin kohteisiin, kalliomaalauksiin ja rakennetun kulttuuriympäristön kohteisiin. Museon kokoelmiin kuuluvan keskisuomalaisen vanhemman kuvataiteen teoksia voi selata osana  -verkkonäyttelyä.

KeMun Finna-sivujen kautta pääsee tutkimaan Keski-Suomen museon kokoelmiin tallentunutta keskisuomalaista kulttuuriperintöä, joka ulottuu esihistoriasta aina nykyajan dokumentoinnissa kuvattuihin ilmiöihin saakka. Aineistoja voi selata kokonaisuutena tai rajaamalla haun tiettyyn aineistoon, kuten kuviin, esineisiin tai taiteeseen. Hakuja voi tehdä myös esimerkiksi paikan, teoksen tai esineen nimen perusteella.

Toistaiseksi selattavana on vain pieni osa KeMun laajoista kokoelmista, mutta julkaistujen aineistojen määrä kasvaa jatkuvasti. Löydät siis jatkossa yhä useamman esineen, taideteoksen, valokuvan tai arkistodokumentit tiedot helposti KeMun Finnasta!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy