ÄKS

Kesätyöraportti Laajaniemen urheiluriparilta

08.07.2022 12:11
Kuvassa kiitoskortti, jonka Iita Kononen ja Mari Paananen saivat Urheiluriparilaisilta.

Äänekosken seurakunta järjesti tänä kesänä ensimmäisen Urheiluriparin. Se pidettiin Laajaniemen leirikeskuksessa ajalla 27.6.-3.7.2022. Kesätyöraportin kirjoitti Iita Kononen. 

 

Työskentelin tänä kesänä Äänekosken Huimassa urheiluohjaajana ja yksi työtehtävistä oli ohjaajana toimiminen Urheiluriparilla. Se tarkoitti kahta ohjaustuntia viitenä päivänä viikossa, maanantaista perjantaihin.

Työ alkoi varsinaisesti palaverilla 1.6.2022 pappi Juho Hintikan kanssa Laajaniemessä, jossa sovimme Urheiluriparin sisällöstä päiväkohtaisen rungon. Sen suunnitteluun olin käyttänyt lähiesimieheni Mari Paanasen kanssa paljon aikaa, miettien ensin, millaista sisältöä olisi järkevä toteuttaa ja sitten missä järjestyksessä. Liikunnan toteuttamisen suunnittelu oli helppoa siinä mielessä, että jokaisella on tärkein liikuntaväline mukana koko ajan – oma keho. Monipuolisuuden vuoksi ja tarkempien tuntisuunnitelmien tekemiseksi laskimme omat välineemme sekä ÄU:n välinevaraston välineet, joita saimme lainata, kuten Raine Vianderin Liikuntatalolta lainaan lupaamia voimistelumattoja, joita ilman akrobatiaa ja tasapainoliinaa ei olisi voinut toteuttaa turvallisesti. Yhteistyössä on voimaa – lämmin kiitos avusta sekä ÄU:lle että Rainelle!

Ohjaaminen oli mukavaa ja sujui kivasti, kun oli hyvät suunnitelmat taustalla. Suunnittelu tuntuikin enemmän työltä, sillä viiden minuutin tarkkuudella tehtävään kahden tunnin suunnitelmaan mahtuu aika paljon tekemistä! Urheilurippikoulussa oli hauskaa ja uskomaton yhteishenki, sillä harjoitteisiimme osallistuivat joka kerta aivan kaikki leirin 23 nuorta, mikä on mielestäni huikeaa! Mitä teimme: urheiluharjoitteista mukana olivat lenkki lyhyillä juoksuvedoilla ja koordinaatioharjoitteet sekä aitastepit, muut olivat sovellettuja harjoitteita, niin sanottuja viitepelejä eri urheilumuodoista. Super-aurinkoinen keli laittoi meidät välillä varjopaikkoihin harjoittelemaan ja harjoittelun jälkeen leiriläiset pääsivät uimaan.

Keräsimme päiväkohtaista palautetta ja suurimman suosion saavutti lippupallo, joka on sovellus amerikkalaisesta jalkapallosta ilman taklauksia. Pelasimme paljon erilaisia pelejä, kuten aarteenryöstöä, huivin nappausta, Kittilää… Lisäksi meillä oli yhtenä päivänä useita rastipisteitä, joissa suosituksi nousivat petankki ja pihapeli sekä jonglööraus ja monenlainen pallottelu ja edellä mainittua akrobatia sekä tasapainoilu. Paljon tykkäyksiä keräsivät myös psyykkinen valmennus ja rentoutus sekä kehonhuoltoharjoitus. Ihan kaikkea ohjelmaa en tässä paljasta, jotta säilyy jännitys ensi vuoden tulijoille. Konfirmaatio Urheiluriparilaisilla on sunnuntaina 10.7.2022

 Iita Kononen, urheiluohjaaja (kesätyöläinen), Äänekosken Huima

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy