ÄKS

Keski-ikäisen miehen epäillään huijanneen naisilta alastonkuvia – toimi näin, jos olet uhri

30.01.2024 16:13

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa keskisuomalaisen miehen epäillään lähestyneen naisia lähinnä sosaalisessa mediassa erilaisten 3D-mallinnusfirmojen nimissä.

 

80-luvulla syntyneen miehen epäillään houkutelleen asianomistajat lähettämään hänelle kuvia heistä alasti tai vähissä vaatteissa. Miehen epäillään luvanneen kuvauksista rahallisen korvauksen. Miehen epäillään esiintyneen erilaisilla peitehenkilöllisyyksillä eri naisten ja miesten nimillä ja käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Alaikäisten asianomistajien osalta esitutkinta on päättynyt ja mies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa heihin kohdistuneista epäillyistä rikoksista toukokuussa 2023. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Täysi-ikäisiä asianomistajia on poliisin tiedossa tällä hetkellä useita kymmeniä. Heidän osaltaan asiaa tutkitaan epäiltyinä petoksina.

Kuvatun kaltaisia yhteydenottoja saaneita tai tällaisista yhteydenotoista tietäviä henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin arkisin klo 08 – 16 puhelinnumeroon 040 427 7464). Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse (projekti.ketu.sisa-suomi(at)poliisi.fi). Sähköpostiviestiin pyydetään laittamaan ainoastaan tieto siitä, kehen poliisi voi olla yhteydessä ja mistä kyseisen henkilön tavoittaa. Lisäksi pyydetään laittamaan otsikkoriville tunniste ”3D”.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy