ÄKS

Keski-Suomen ensi-ja turvakoti: Osallistumme koronaviruksen rajaamiseen – tuemme apua tarvitsevia

18.03.2020 19:43
Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry osallistuu vahvasti koronaviruksen rajaamiseen – ovet pysyvät  kuitenkin auki 24/7.

 

– Emme kuitenkaan halua jättää apua ja tukea tarvitsevia ihmisiä yksin, joten lisäämme puhelinneuvontaa kohderyhmillemme. Ensikoti- ja tapaamispaikkatyö jatkuu ja turvakodit pysyvät avoinna 24/7. Päivitämme tilannetta säännöllisesti verkkosivuillamme. Ketään ei jätetä yksin, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on jo viime viikkojen aikana rajoittanut omaa toimintaansa, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä. Avointen ovien tilaisuus peruttiin, kättelyä on vältetty, käsihygieniaan ja siistimiseen on kiinnitetty tehostetusti huomiota. Nyt yhdistys on ottanut käyttöön lisätoimia, jotta voimme suojella asiakkaitamme ja työntekijöitämme.

Kaikki ryhmätoiminnat on peruttu

Yhdistyksen kaikki ryhmätoiminnat on peruttu 13.4.2020 asti. Peruutus koskee myös lähisuhdeväkivallan kokijoille, tekijöille, läheisille ja aiheesta kiinnostuneille suunnattuja Avoin tila -tilaisuuksia. Peruutuksista on ilmoitettu kävijöille. Tukea tarvitsevat voivat olla yhteydessä ammattilaisiimme puhelimitse. Yhteystiedot verkkosivuiltamme.

Turvakodit avoinna 24/7

Turvakodit Jyväskylässä ja Äänekoskella (24/7) pysyvät avoinna. Oireiset asiakkaat ohjataan avun piiriin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti. Ketään ei jätetä yksin.

 Ensikoti pysyy auki, tapaamispaikkatyö jatkuu

 Ensikoti pysyy avoinna ja Tapaamispaikka jatkaa toimintaansa. Erityistä huomiota kiinnitetään käsihygieniaan ja siivoukseen. Oireisten asiakkaiden aikoja siirretään tarpeen mukaan. Käsihygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

 Avopalvelut siirtyvät puhelintukeen

Avopalveluissa siirrymme pääosin puhelimitse tapahtuvaan yksilölliseen/perheelle suunnattuun tukeen. Lisäämme tätä tukea mahdollisuuksien mukaan. Yhteystietoja löydät verkkosivuiltamme. Jatkamme kotikäyntejä vain perustellusta syystä ja silloinkin rajoitamme käynnin kestoa.

Vierailut yhdistyksessä on peruttu

Vierailut yhdistyksessä on toistaiseksi peruttu emmekä osallistu muualla tapahtuviin toiminnan esittelyihin. Emme ota yksiköissämme vastaan vierailijoita ja siirrämme pääsääntöisesti kaikki palaverit etäyhteyksin tapahtuviksi.

Henkilöstön keskinäisissä tapaamisissa pyrimme noudattamaan viranomaisten suosittelemaa turvallista etäisyyttä. Vapaaehtoisemme eivät toistaiseksi osallistu toimintaamme.

Ohjeistamme ja päivitämme tilannetta

Työntekijöitämme on ohjeistettu laajasti koronaviruksen ennaltaehkäisemiseksi kaikessa toiminnassamme. Pidämme vastuullisesti asiakkaamme, työntekijämme ja yhteistyökumppanimme tietoisina tilanteesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy