ÄKS

”Keski-Suomen mittakaavassa Äänekoski on monessa mielessä edelläkävijä” Äänekosken kaupungin ilmastokoordinaattori tuli taloon

10.10.2022 12:44
Ilmastokoordinaattori Juho Liimataisen palkkaaminen on osa uutta Elämän kestävä Äänekoski -hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö.

Äänekosken kaupungin uutena ilmastokoordinaattorina aloitti Juho Liimatainen, 31.

 

Juho Liimataisella on pitkä markkinointiviestinnän kokemus sekä koulutuksensa että työhistoriansa puolesta. Liimatainen on viimeksi opiskellut Ruotsissa Blekingen teknillisessä yliopistossa vastuullisuusjohtamista ja sitä ennen vastaavia opintoja Uppsalassa. Tutkintokielenä on ollut englanti. Suomesta hänellä on tradenomin pohjakoulutus.

Ruotsista palattuaan Liimatainen työskenteli viime kesän Jyväskylän yliopistolla. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. kierrätysteknologian yrityksessä.

– Nyt tuntui siltä, että haluan tehdä enemmän käytännössä vaikuttavaa työtä, Liimatainen sanoo.

Langanpäiden solmimista ja yhteistyön ruokkimista

Edellisen Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen aikana kaupungille laadittiin ympäristö- ja ilmasto-ohjelma ja ilmastokoordinaattorin tehtävänä on jalkauttaa sen toteuttamista joka toimialalla. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta ympäristöasioista ja nostaa kestävyysnäkökulmaa esiin päätöksenteossa.

– Kaupungin eri yksiköissä on omalta alalta paras asiantuntijuus siitä, kuinka ottaa ympäristöasiat huomioon, Liimatainen näkee.

Jalkauttamisessa yhteistyöllä on valtava merkitys. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä kaupungin yksiköiden välillä, luottamushenkilöiden suuntaan, ja lisäksi asukkaiden, yritysten ja yhdistysten kanssa – osallistavan kaupunkistrategiamme mukaisesti.

– Ilmastotyön suhteen Äänekoskella on todella idearikasta toimintaa ja paljon on jo tehty. Tehtäväni onkin huolehtia näiden hyvien käytänteiden jatkuvuus, ottaa kokonaisuus haltuun ja varmistaa, että kaikki ovat menossa samaan suuntaan.

– Teollisuus on osa nyky-yhteiskuntaa, ja jos ei teollisuutta olisi meillä, niin se olisi jossain muualla. Meillä on hyvät edellytykset kehittää sitä kestävämpään suuntaan. Pienenä teollisuuskaupunkina Äänekoski onkin näyttänyt monelle esimerkkiä ja täällä on tehty töitä kestävyyden eteen. Keski-Suomen mittakaavassa Äänekoski on monessa mielessä edelläkävijä, Liimatainen sanoo.

Yhtenä esimerkkinä se, että Äänekosken kaupungin Elonkierto -yhteisöpuutarha on ensimmäinen laajamittainen, kuntatasolla toteutettu Green Care -projekti. Äänekoski on myös sitoutunut päästövähennyksiin liittymällä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana keskisuomalaisena kuntana Hinku-verkostoon vuonna 2019 ja kuntien energiatehokkuussopimuksessa on oltu mukana jo vuodesta 2013.

Liimatainen on kotoisin Järvenpäästä, mutta hänen vanhempansa ovat alun perin Ääneseudulta ja täällä mummokin asuu edelleen. Tavallaan tämä on siis paluu juurille. Äänekoskelle hakemiseen vaikutti myös se, että Liimataisen serkku on töissä kaupungilla ja houkutteli häntä hakemaan ilmastokoordinaattorin pestiä.

Ilmastokoordinaattorin palkkaaminen on osa uutta Elämän kestävä Äänekoski -hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Hankkeen tavoitteena on jatkaa Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen aikana tehtyä työtä ja saada ilmastotyö pysyväksi osaksi Äänekosken kaupungin kaikkea toimintaa. Hankkeen kohderyhmänä on koko kaupunki. Hankkeen ajankohta on 1.9.2022-31.12.2023.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy