Marraskuun ensimmäinen päivä tule kuluneeksi tasan 120 vuotta siitä, kun Opisto aloitti toimintansa. Jos et ole ennättänyt vielä tutustua taloon, niin pian on siihen oiva tilaisuus.
Keski-Suomen Opiston 120-vuotisjuhlat järjestetään perjantaina 14.11.2014 klo 14.00 Suolahtisalissa. Sitä ennen on kahvitus klo 13.00–14.00 Puutalon Juhlasalissa, jossa on mahdollista tutustua opiston historiaan näyttelyn muodossa. Juhlaan voivat tulla kaikki kiinnostuneet.
Pääjuhlassa on luvassa draaman muodossa opiskelijatarinoita vuosien varrelta, musiikkia ja juhlaesitelmä. Opiston nykyiset opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat juhlan sisällön. Juhlaesitelmän pitää nuorisotutkija, professori Tommi Hoikkala. 120. juhlavuosi on näkynyt eri tavoin opistolla järjestetyissä tapahtumissa kuluneen vuoden aikana. Äänekosken Taidemuseo järjesti kesällä myös 120 v. juhlanäyttelyn. Näyttelyn esineitä sekä vanhoja kurssikuvia on esillä uudelleen opistolla juhlien aikana.
Keski-Suomen Opisto aloitti toimintansa Äänekoskella 1.11.1894. Vuonna 1912 uuden päärakennuksen, Puutalon valmistuttua opisto muutti Suolahteen nykyiselle paikalleen.
Kansanopistot perustettiin aikoinaan antamaan kansansivistystä maaseudun nuorille. Keski-Suomen Kansanopistossa opiskelu oli käytännönläheistä valmistaen nuoria isännän ja emännän tehtäviin. Samalla Kansanopisto oli herättävä oppilaitos. Oman itsensä kehittäminen, sekä ymmärrys ja tahto toimia isänmaan hyväksi eri tavoin olivat sivistyksen keskeiset elementit. Keski-Suomen Opisto -nimi otettiin käyttöön vuonna 1948, jolloin opiston yhteyteen perustettiin kansankorkeakoulu. Sittemmin opistolta on valmistunut kodinhoitajia, nuorisosihteerejä ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajia. Tällä hetkellä Keski-Suomen Opistolla opiskellaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkintoa nuorten ja aikuisten koulutuksena sekä opisto tarjoaa myyntipalveluna kurssi-, kokous- juhla ja majoituspalveluja. Opisto toimii edelleen perinteiseen kansanopiston tapaan sisäoppilaitoksena ja sen yhtenä tärkeimpänä arvona on yhteisöllisyys.
Vain viisi vuotta oli ehtinyt kulua maamme ensimmäisen kansanopiston perustamisesta, kun kansanopisto aloitti toimintansa tuolloisessa pohjoisessa Hämeessä. Keski-Suomen Opisto on maamme vanhimpia kansanopistoja sekä maakunnan vanhimpia oppilaitoksia. Sitä ylläpitää edelleen Keski-Suomen Kansanopiston Kannatusyhdistys ry.